Vei studia în București? Iată ce pot face clujencele pentru a se întreține pe timpul facultății!

Perioada facultății este cea mai frumoasă, însă, atunci când pornești de la zero într-un oraș nou, poate fi ușor mai dificilă. Dacă ai ales să mergi în București pentru studiile universitare, pregătește-te să ai parte de cei mai frumoși ani de studenție, dar și de o serie de cheltuieli pe care nu le-ai anticipat.

Este important să știi că Bucureștiul nu este un oraș ieftin. Ai nevoie de un buget lunar pentru a te putea întreține, pentru a ieși în oraș și a te distra, așa cum își dorește orice proaspăt student. În funcție de orele rămase disponibile după facultate, poți alege să te angajezi cu un program part-time sau să urmezi un internship, ori să începi câteva proiecte pe cont propriu. 

Descoperă 5 metode prin care poți face bani în timp ce mergi la facultate!

  1. Devino mystery shopper

Te-ai gândit că poți să faci cumpărături, să te duci prin restaurante, să încerci diverse servicii și să câștigi bani pentru asta? Ca mystery shopper, tot ce trebuie să faci este să te duci prin diverse locații și să observi comportamentul angajaților. Sunt multe agenții de marketing care caută persoane pentru astfel de poziții, așa că nu mai aștepta și înscrie-te în baza lor de date.

  1. Caută internship-uri în diverse organizații

În funcție de pasiunile tale sau profilul facultății pe care ai ales să o urmezi, poți aplica la diverse programe de internship. Perioada petrecută într-o organizație te va ajuta să capeți niște experiență și te va convinge dacă vrei un job full-time în domeniul ales. Totuși, dacă programul facultății nu îți permite să te duci la un internship, nu este capăt de lume. Există destule domenii unde vor să se angajeze tinerii fără experiență, iar acelea sunt în retail, call center, banking, chiar și în marketing. Ai putea încerca și tu!

  1. Începe proiecte pe cont propriu

Nu oricine poate fi freelancer. Așa că, dacă îți place să scrii articole, vorbești bine o limbă străină sau cunoști tool-uri pentru marketing, poți începe câteva colaborări în timpul facultății. Avantajul este că programul 09:00 – 17:00 nu există și îți poți organiza oricând task-urile singur.

  1. Fii model de videochat

Dacă îți dorești să câștigi sume substanțiale încă din primele luni petrecute în capitală, poți deveni model la un studio de videochat în București. De exemplu, la gloria-agency.ro modelele câștigă încă din primele zile sume importante și au parte de sesiuni de training, servicii de înfrumusețare și cursuri de limbi străine sau cultură generală. În urma pregătirii pe care echipa o oferă, precum și a programului flexibil, te vei putea dezvolta atât personal, cât și profesional și îți vei câștiga și independența financiară.

  1. Angajează-te hostess pentru evenimente

Dacă îți place să cunoști oameni noi și ești sociabilă, poți fi hostess la diverse evenimente. Vei lua parte la expoziții, concerte sau lansări de produse și, de regulă, va trebui să fii pregătită cu răspunsuri, astfel încât să le răspunzi celor care doresc mai multe informații. 

Indiferent de jobul ales, este important ca acesta să îți placă și să-ți aducă satisfacție, atât profesională și materială, cât și personală. Setează-ți încă de la început să existe un echilibru între programul de facultate și cel de muncă, astfel încât, în timp, să nu resimți oboseala și să-ți facă plăcere, în continuare, să le faci pe amândouă la fel de bine.

Sursa foto: Freepik.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.