Veste bună. Luna viitoare ar putea ajunge vaccinul anti-COVID în România

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei națioane de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România încă de la finalul lunii decembrie.

Astfel, conform acestuia, primele doze de vaccin ar ajunge în țară „în cel mai fericit caz” în a doua jumătate a lunii decembrie, iar, într-un scenariu pesimist, în perioada ianuarie-februarie.

„În cel mai fericit caz, ne așteptăm ca după jumătatea a doua a lunii decembrie, spre sfârșitul lunii, să vină primele doze de vaccinuri cel puțin de la o companie producătoare. În scenariul pesimist, probabil că vom vorbi de ianuarie, februarie”, a spus Valeriu Gheorghiță, la DIGI24.

Gheorghiță a adăugat că este vorba despre cel puțin 2,4 milioane de doze de vaccin și tot atâtea de la Pfizer, suficiente pentru a vaccina personalul medical și pentru a începe vaccinarea și la categoriile vulnerabile și angajații din domeniile esențiale. Coordonatorul campaniei de vaccinare a susținut că deja România a pregătit deja necesarul pentru transportul și stocarea vaccinului, care necesită condiții speciale.

„În momentul de față avem tot ce ne trebuie. Principalul centru de stocare în România va fi Institutul Cantacuzino. Vor exista încă 6 centre regionale, în 6 spitale militare care vor fi prevăzute – și există aparatura de care vă spun – cu aceste congelatoare de minus 80 de grade care au capacitate de stocare a unui număr mare de doze. Toate acestea există, ele mai trebuie doar să fie distribuite la centrele regionale. Producătorul acestui vaccin asigură distribuția până la nivelul acestor centre regionale”, a precizat Gheorghiță.

Medicul a mai spus că vaccinarea se va face pe baza unor programări și că va exista și o campanie de informare privind vaccinul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.