VESTE BUNA! Studentii pot calatorii in continuare GRATUIT cu trenul!

La solicitarea Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentilor din Romania (ANOSR), Comisia pentru muncă, familie și protecție a Senatului României a respins luni, 20 februarie, amendamentele la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţã a Guvernului României nr. 2/2017 care limitau dreptul studenților de a călători gratuit cu trenul, iar plenul Senatul României a ADOPTAT astăzi proiectul de lege FĂRĂ AMENDAMENTE.

Astfel, studenții înmatriculați la formă de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate vor putea călători în continuare GRATUIT CU TRENUL, fără restricții, indiferent de ruta sau distanța călătoriei, sau de vârsta pe care o au!

Senatul României a fost doar prima cameră a Parlamentului României sesizată în acest caz. În continuare, acest proiect de lege va ajunge în Camera Deputaților, unde va parcurge un proces legislativ similar, trecând pe la comisiile permanente de resort pentru avizare și raport și fiind apoi votată de plen. Solicităm deputaților să NU ADOPTE niciun amendament la acest proiect de lege care să restricționeze dreptul studenților de a călători gratuit cu trenul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.