Vicepreşedintele american Mike Pence şi soţia sa, Karen, vaccinaţi în direct împotriva covid-19

Vicepreşedintele american Mike Pence a fost vaccinat vineri împotriva covid-19, în faţa camerelor de filmare ale televiziunilor, într-un eveniment menit să-i asigure pe americani că vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech este sigur, relatează The Associated Press, citează NEWS.ro.

Pence a catalogat, după vaccinare, viteza cu care a fost dezvoltat vaccinul drept un ”miracol medical”.

”Poporul american poate avea încredere. Avem unul şi, poate, în câteva ore, două” vaccinuri sigure, a declarat el, referindu-se la aprobarea de către FDA a vaccinului companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna. Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost aprobat primul.

”Construirea încrederii în vaccin este cea care ne aduce aici în această (vineri) dimineaţa”, a subliniat el.

Soţia lui Mike Pence, Karen Pence şi chirurgul general Jerome Adams au fost vaccinaţi în cadrul acestui eveniment televizat, la Casa Albă.

Administraţia lui Donald Trump a acţionat în vederea livrării vaccinului împotriva covid-19 mai repede decât credeau că este posibil unii dintre membrii acesteia.

Ea a lansat Operaţiunea Warp Speed – o campanie guvernamentală menită să ajute la dezvoltarea şi distribuirea rapidă a unor vaccinuri împotriva covid-19 – cu mare pompă, în primăvară, în grădina Casei Albe.

La cinci zile de la lansarea celei mari campanii de vaccinare din istoria Americii, Trump nu a organizat însă vreun eveniment în care să trâmbiţeze acest lucru.

Donald Trump, care nu a fost vaccinat împotriva covid-19, a scris în două rânduri, pe Twitter, despre vaccin.

Pence este cel care a ieşit în faţă. El a vizitat săptămâna aceasta o instalaţie în care se produce vaccinul Pfizer.

Preşedinţii Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi Senatului Mitch McConnell au anunţat joi că urmează să fie vaccinaţi în zilele următoare.

Mike Pence, Karen Pence şi Jerome Adams au fost vaccinaţi într-un birou, în Eisenhower Executive Office Building, de către trei tehnicieni medicali de la Centrul Medical Militar Walter Reed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.