Viceprimarul Dan Tarcea: „Clujul pierde 28 de milioane de euro în 2018 din cauza guvernului PSD-ALDE”

Viceprimarul Dan Tarcea a transmis că municipiul Cluj-Napoca va pierde începând cu anul 2018 28 de milioane de euro din cauza măsurilor guvernului PSD-ALDE.

„Majoritatea PSD-ALDE au respins toate amendamentele făcute de către PNL, amendamente care aveau rolul de a proteja Unitățile Administrativ Teritoriale Locale, de jegmanirea lor de către guvernul PSD-ALDE.

Prin aceste amendamente urma sa rămână, la același nivel, sumele ce provin din impozitul pe venitul general. Aceste sume provin din impozitele pe venituri, impozite care sunt plătite de către clujeni.

Aceste amendamente aveau și rolul de a ajuta autoritățile locale sa-și continue investițiile programate.
Cu regret constat ca in loc sa se realizeze descentralizarea promisa, se face o centralizare mascata, se concentrează puterea in pixul lui Dragnea, Tudose și Tariceanu. Banii vor fi alocați discreționar pe criterii clientelare.

In timp ce in Europa, principiul subsidiarității este aplicat din ce in ce mai mult, la noi in România, acest principiu este ignorat cu desăvârșire. In loc ca banii sa rămână la autoritățile care sunt cât mai aproape de oameni, la autoritățile care știu cel mai bine nevoile oamenilor, banii pleacă la București.

Se pare ca actuala putere dorește sa ne îndreptam spre comunism, economie centralizată, puterea concentrata doar in mâna unor indivizi, subjugarea justiției lipsa transparenței decizionale și nu in ultimul rând spre modelul de guvernare bolșevic”, a declarat Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.