Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat

victor pontaProcurorii de la Parchetul General au dat NUP în dosarul de plagiat al primului ministru Victor Ponta anul trecut imediat ce la cârma instituţiei a fost instalat Tiberiu Niţu, propus pentru această funcţie chiar de premier, care ocupa la acea vreme interimar şi postul de ministru al Justiţiei.

Soluţia dată de procurori a stârnit mari suspiciuni atunci prin rapiditatea cu care a fost luată de anchetatorii imediat după instalarea lui Niţu de către Ponta în fruntea Ministerului Public.

Trei persoane, Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru, au contestat în instanţă soluţia dată de procurori, iar Înalta Curte s-a pronunţat astăzi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca inadmisibilă contestaţia formulată de Papahagi, Neamţu şi Ofiţeru în cazul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de Ponta în cazul plagiatului.

Aceasta a fost ultima cale de atac la decizia procurorilor, soluţia pronunţată de instanţa supremă fiind definitivă.

La începutul lunii iulie 2013, un procuror ierarhic superior celui de caz a respins o contestaţie similară.

În 7 iunie 2013, avocatul denunţătorilor lui Victor Ponta în cazul plagiatului a contestat la procurorul superior celui de caz soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de premier, pe motiv că procurorul de caz a administrat probe fără să înceapă urmărirea penală şi a preluat integral expertizele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Avocatul denunţătorilor Adrian Răzvan Papahagi, George Mihail Neamţu şi Augustin Minel Ofiţeru a solicitat astfel infirmarea soluţiei de NUP, redeschiderea dosarului de plagiat, începerea urmăririi penale pe numele premierului şi administrarea legală a probelor propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.