Victorie chinuită pentru campioana U-Banca Transilvania cu Timba Timişoara

Campioana U-Banca Transilvania a bifat a doua victorie a sezonului 2017-2018, una dificilă de altfel, pe terenul nou-promovatei Timba Timisoara, scor 72-75 (22-13, 16-19, 16-11, 18-32), după o partidă în care timişorenii au condus pe toată durata partidei până spre final. 

Elevii pregătiţi de Mihai Silvăşan au intrat greu în joc şi nu au avut precizie la aruncări, iar gazdele au condus ostilităţile pe tabelă în primele două sferturi, reuşind să se desprindă chiar şi la 10 puncte în faţa campioanei. 

Pe parcursul primului sfert, câștigat de Timba cu 22-13, minutele dedicate jucătorilor sub 23 de ani au fost împărțite între Kuti și Mureșan.

În sfertul secund, lucrurile au părut să meargă la fel, baschetbaliștii clujeni au irosit cu lejeritate o mulțime de aruncări deschise. În doar patru minute, diferența a ajuns rapid la 14 puncte (33-19), iar Mihai Silvășan a cerut un nou timp de odihnă. De această dată U-BT Cluj a jucat mult mai așezat, mai inteligent, iar procentajele s-au îmbunătățit simțitor.

Până la intrarea la vestiare, U-Banca Transilvania a tăiat deficitul la mai puțin de jumătate, 38-32.

Sfertul al treilea a fost împărțit între cele două echipe. În prima lui parte, băieții lui Mihai Silvășan au strâns mai bine în apărare și au fost mai atenți pe finalizare, însă ultimele minute au aparținut Timbei, care s-au desprins din nou la peste zece puncte pe tabelă, scor 54-43 înaintea ultimei secvențe.

După primele minute ale perioadei, Clujul a avut o apărare foarte agresivă, pe tot terenul, cu capcane, care a produs rapid mingi pentru atac. În ciuda impreciziilor, ușor-ușor U-Banca Transilvania a înclinat balanța și a recuperat tot deficitul, ajungând chiar să conducă cu 72-69, cu două minute înainte de final.

Gazdele au insistat, au egalat, însă Calnicenco a înscris de la distanță, forțând Timba să ceară timp de odihnă cu 26 de secunde înainte de final, la 72-75. Ultimele secunde au fost confuze, însă „alb-negrii” și-au păstrat cumpătul și a plecat de la Timișoara cu o victorie muncită. 

Pentru U-Banca Transilvania este a doua victorie în acest sezon, după ce s-au impus în faţa formaţiei din Piteşti, scor 85-58, în prima etapă disputată în 6 octombrie, la Sala Sporturilor „Horia Demian”. 

„Pot spune că a fost mult mai greu decât ne-am fi așteptat, sincer, mi-a fost frică de acest meci, căci nu știam echipa din Timișoara, nu știam ce joacă, ne-am pregătit fără să știm prea multe despre adversar, ei amânându-și cele trei meciuri programate până acum. Vreau să îmi felicit echipa că a luptat, că a dat dovadă de caracter în ultimul sfert, în ultimele șapte minute, la timeout, adversarii aveau 12 puncte avans și atunci se pare că băieții mei au luat decizia să arate că sunt echipă bună și au reușit. Ne-am apărat agresiv în aceste minute, am câștigat multe mingi, însă scopul nostru este să avem acea apărare tot meciul, asta era una dintre temele noastre, însă din păcate nu am reușit. Sperăm să ne îmbunătățim acest aspect, să avem constanță în această apărare agresivă, căci avem bancă lungă și ar trebui să facem asta. Bineînțeles, jocul nu a mers cum ne-am dorit, este treaba noastră, a antrenorilor să analizăm ce nu a mers bine, să le spunem și să mergem mai departe. Nu avem prea mult timp să plângem, miercuri ne așteaptă un meci foarte greu în cupele europene cu o echipă din Istanbul care chiar are jucători de top în componență”, a precizat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul meciului, citat de u-bt.ro.

Următorul joc oficial pentru U-Banca Transilvania va avea loc miercuri, 18 octombrie, de la ora 19:00, cu Istanbul BBSK, în prima etapă a FIBA Europe Cup, la Sala Sporturilor „Horia Demian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.