Victorie cu emoţii pe final pentru U-BT Cluj-Napoca în faţa lui Dinamo: 96-89! Baschetbaliştii au împărţit cadouri copiilor la final!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus, cu mari emoţii pe final, pe teren propriu, sâmbătă, 22 decembrie, împotriva formației Dinamo București, scor 96-89 (28-24, 27-17, 23-19, 18-29), într-un meci din etapa a 11-a a Grupei A din Liga Națională.

Gruparea clujeană pregătită de Mihai Silvăşan s-a aflat în permanenţă la timona jocului şi au dominat categoric primele trei sferturi, dar în ultimul sfert au căzut şi dinamoviştii s-au apropiat ameninţător pe tabelă, însă nu suficient pentru a întoarce soarta jocului.

Partida a început cu tradiționalul gest pentru copiii nevoiași, spectatorii aruncând din  tribune pe parchet sute de obiecte de pluș care apoi au fost trânși și vor ajunge la zeci de copii de la Grădinița din Aghireșu și de la Grădinița Ticu – Colonie.

Cu un Kyndall Dykes din nou în formă, U-BT a avut un avantaj consistent pe tabelă încă de la început, intrând la vestiare cu o diferență de 14 puncte. În sfertul trei, diferenţa a sărit de 20 de puncte pe tabelă, iar Silvăşan şi-a permis să folosească şi jucătorii mai tineri din lot.

În pauza meciului, copii din trupa Armonia Music au cântat colinde.

Ultimul sfert a fost cela care putea să schimbe soarta meciului, în doar cinci minute dinamoviştii reuşind să recupereze 14 puncte. Finalul nu a fost deloc unul pe care clujenii îl sperau, la doar un minut de final U-BT se afla la doar trei puncte avans, însă finalul a fost gestionat mai bine de către gazde, care s-au impus cu 96-89.

La final, baschetbaliștii clujeni au împărțit cadouri copiilor prezenți la acest meci.

„Un meci mai greu decât ne așteptam, evident, ni l-am făcut noi foarte greu după pauză, când am redus turația motoarelor, inexplicabil. Am mers la plus 21 de puncte, am făcut niște schimbări și intensitatea noastră a lăsat de dorit după aceea. Probabil ne-am așteptat ca ei să ne ofere victoria pe tavă, ne-am așteptat să cedeze când aveam 21 de puncte, însă știam că nu e cazul și ne-am făcut viața grea pe final. Victoria e victorie, mergem mai departe, însă mentalitatea pe care am arătat-o în repriza a doua mă nemulțumește și trebuie să lucrăm la asta, nu e prima oară când se întâmplă în acest sezon”, a declarat Mihai Silvășan la finalul jocului.

Tehnicianul echipei clujene spune că urmează trei meciuri decisive pentru configurația clasamentului LNBM.

„Urmează cele mai importante meciuri ale acestei faze, ultimele trei, deplasare la Craiova, acasă cu Oradea și cu Sibiu, care vor fi decisive pentru configurația clasamentului înainte de Top 6. Suntem o echipă care ne dorim să terminăm pe primul loc și fiecare meci îl vom aborda numai și numai la victorie”, a mai spus Silvășan.

Pentru baschetbaliștii clujeni urmează ultimul meci din acest an, disputat pe data de 29 decembrie, de la ora 18:00, în deplasare, împotriva formației SCMU Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.