Victorie importantă pentru U-BT Cluj-Napoca în Europe Cup împotriva BK Pardubice

Baschetbaliștii clujeni de la U-Banca Transilvania au bifat a doua victorie consecutivă în cadrul Grupei O a FIBA Europe Cup, faza secundă a grupelor, în cadrul unui meci contând pentru etapa a 3-a, scor 84-67 (21-19, 22-19, 22-18, 19-11), împotriva cehilor de la BK Pardubice, în Sala Polivalentă.

În primele două sferturi, cele două formații au jucat de la egal la egal, scorul fiind unul foare strâns și consemnându-se nouă situații de egalitate pe tabela de marcaj și niciuna dintre combatante nu s-a distanțat la mai mult de două posesii.

Dacă U-Banca Transilvania a avut procentaje puțin mai bune (45,9 % față de 38,89 % la aruncări din acțiune), cehii au compensat printr-o combativitate mai mare sub panou (22-19 la recuperări), mai ales sub cel clujean (10-7 la cele ofensive). „Lunetistul” Aleks Rasic a lovit de cinci ori de la mare distanță în primele 20 de minute de joc, precizia lui încărcând un mic avantaj în contul echipei noastre la pauza dintre reprize, scor 43-38.

La revenirea de la vestiare, meciul a curs timp de cinci minute în același mod, cu un Burnett extrem de inspirat la finalizare. De fapt, momentul desprinderii echipei noastre a coincis cu schimbarea acestuia la jumătatea sfertului al treilea, moment din care atacul cehilor s-a gripat.

Nici măcar reintroducerea americanului în ultimul sfert nu a adus revirimentul așteptat, iar U-Banca Transilvania a punctat constant, deși cu destule imprecizii. Meciul s-a încheiat cu o pătrundere frumoasă a tânărului Gheorghe, care l-a servit excelent pe Toth în aplauzele asistenței, una de altfel foarte numeroasă pentru data și ora la care a fost programat jocul.

„A fost un meci bun pentru noi, trebuia să câștigăm, pentru a șterge impresia din ultimul meci de pe teren propriu, cel din campionat cu Târgu Mureș. Știam că cehii sunt o echipă bună, trebuia să luptăm serios cu ei și asta am și făcut. Este o victorie importantă, pentru că am încheiat anul cu o înfrângere grea pe teren propriu„, a declarat jucătorul Ousmane Barro.

„Sunt foarte fericit pentru această victorie, mai ales că vine după un meci nu tocmai reușit cu Târgu Mureș, în care am făcut foarte multe greșeli, în special pe tranziția ofensivă, am primit 32 de puncte pe tranziție în acel meci, ceea ce e extraordinar de mult. Am reușit să corectăm azi multe dintre greșelile pe care le-am făcut și sunt bucuros pentru victorie, sunt bucuros pentru băieți și pentru că ne păstrăm șansele în această grupă”, a punctat și antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj a fost Aleksandar Rašić, cu 22 de puncte, urmat de Ousmane Barro (19 puncte), Maxym Pustozvonov (15 puncte), Filip Adamovic (13), Kyndall Dykes (5), Rolland Török (4), Tudor Gheorghe (3), George Toth (2), Teodor Jucan (1).

CLASAMENT GRUPA O FIBA EUROPE CUP

1 3 2 1 5
2 3 2 1 5
3 3 2 1 5
4 3 0 3 3

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj va avea loc în deplasare, la Pitești, sâmbătă, 7 ianuarie, de la 20:30, în cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale. Meciul va fi transmis pe Digisport 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.