Victorie la limită pentru Olimpia Cluj în Champions League pe un stadion gol! Hibernian, victorie cu 5-0 în faţa lui Swansea!

Campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, s-a impus cu 1-0 în prima partidă a noului sezon din UEFA Women’s Champions League, scor stabilit în prima repriză de Carp. Partida s-a disputat pe Cluj Arena, de la ora 18:00, însă interesul pentru fotbal feminin a fost unul inexistent, numărul spectatorilor a fost de maxim 200, în condiţiile în care intrarea a fost liberă.

În prima repriză, Alexandra Lunca a avut prima încercare la poarta oaspetelor, însă şutul său a trecut mult peste transversală (’16), iar Voicu a scăpat singură în careu şi a încercat să o surprindă pe Bondarchuk cu un şut din întoarcere la colţul scurt, dar mingea a fost doar în plasa laterală (’22). Tot Lunca a şutat puţin peste poartă din marginea careului (24). „Olimpicele” s-au aflat în permanenţă în jumătatea adversă şi au avut posesia de partea lor, iar ucrainiencele nu au reuşit să cadreze niciun şut periculos pe spaţiul porţii.

Campioana României a deschis scorul în minutul 33 prin atacantul Cristina Carp, care a reluat din întoarcere din interiorul careului şi a învins-o pe Bondarchuk. Corsun a trimis un şut-centrare destul de periculos spre poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 m, dar americanca Jillian Mc Vicker a reţinut fără probleme (’38). Repriza întâi s-a încheiat.

Partea a doua a început cu o schimbare la Olimpia, Mihaela Ciolacu a înlocuit-o pe Hannah Leinert.

Prima mare ocazie de gol a reprizei secunde a aparţinut Olimpiei, Ştefania Vătafu a reluat puţin peste transversală din marginea careului (’52) şi tot ea a expediat un şut periculos pe spaţiul porţii de la 15 metri, reţinut de Vicker (’55). Ocazie importantă de gol pentru ucrainience, Vira Diatel a pătruns în careu şi a reluat în braţele lui Vicker din margine (’59). Vătafu a preluat o minge respinsă greşit la marginea careului mare şi a şutat din voleu, dar mingea a fost centrul porţii si a fost reţinută de portăriţă oaspete (’63). Altă ocazie a ucrainiencelor la poarta Olimpiei, Holovach a pătruns în careu şi a reluat în braţele Vicker (’67).

S-au înmulţit ocaziile de gol la poarta Olimpiei în ultima jumătate de oră, ucrainiencele devenind periculoase în special pe flancul drept, dar defensiva clujencelor şi intervenţiile lui Vicker au menţinut avantajul minim pentru campioana României. Meciul a fost unul echilibrat pe alocuri, cele două formaţii şi-au împărţit posesia pe reprize, prima a aparţinut Olimpiei, în timp ce a doua a fost a ucrainiencelor. Meciul a fost unul destul de echilibrat.

Cu cinci cornere în partea a doua, Olimpia a câştigat, la limită, confruntarea cu formaţia WFC – 2 Kharkiv şi se pregăteşte de partida cu Swansea, vineri, 25 august, de la ora 18:00.

În prima partidă a zilei de astăzi, de la ora 11:00, tot pe Cluj Arena, scoţiencele de la Hibernian s-au impus cu scorul de 5-0 (2-0) în faţa lui Swansea, graţie golurilor reuşite de Small (’11), Turner (’18), Graham (’42 / ’87, pen), Turner (’48). Partida s-a disputat la ora 11:00, pe Cluj Arena, în prezenţa a circa 100 de spectatori.

Echipele de start:

CFF Olimpia Cluj: Mc Vicker – Havriştiuc (Nagy, ’76), Meluţă, Gorea, Giurgiu – Voicu (Bâtea, ’65), Bortan, Vătafu – Leinert (Ciolacu, ’46), Carp, Lunca

Rezerve: Boandă, Ciolacu, Bâtea, Nagy, Negrea, Raduc, Tărăşilă

Antrenor: Marius Suller

Zytlobud Kharkov: Bondarchuk – Vasylyuk, Podolska, Khodyreva, Korsun – Polyukhovych, Tomylko, Kravchuk (‘Holovach, ’65), Andrukhiv, Malakhova (Diatel, ’46) – Kalinina

Rezerve: Slavych, Skorynina, Diatel, Mokhnach, Holovach

Antrenor: Natalia Zinchenko

Arbitru principal: Florence Guillemin (FRA)
Asistenţi: Solenne Bartnik (FRA), Katarzyna Wasiak (POL)
Al patrulea oficial: Ewa Augustyn (POL)
Observator de arbitri: Ilonka Milanova Djaleva (BUL)
Delegat UEFA: Scillla Gennaro (ITA)

Cartonaşe galbene: Vătafu (’88)

Programul celorlalte partide din Grupa 2:

Vineri, 25 august 2017

Hibernian – WFC-2 Kharkov (11:00, Cluj Arena)
Olimpia Cluj – Swansea City (18:00, Cluj Arena)

Luni, 28 august 2017

WFC-2 Kharkov – Swansea City (18:00, Clujana)
Olimpia Cluj – Hibernian (18:00, Cluj Arena)

Intrarea la meciuri este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.