Victorie magistrală pentru „U” Alexandrion împotriva Coronei Brașov

După înfrângerea previzibilă suferită pe terenul vicecampioanei Baia Mare din prima etapă, fetele de la „U” Alexandrion au jucat de la egal la egal cu o altă pretendentă la titlu în acest nou sezon al Ligii Naționale, Corona Brașov, reușind să își adjudece o victorie frumoasă, scor 28-27 (12-13), în fața unui public entuziast.

u alexandrion - corna brasov 28-27, 2 septembrie 2015

Corona Brașov a încheiat sezonul trecut pe poziția a treia în Liga Națională și a venit astăzi, 2 septembrie, în Sala Polivalentă a Clujului din postura de favorită, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe teren, iar determinarea și dăruirea pe teren a tinerelor handbaliste de la „U” Cluj le-a pus brașovencelor serioase probleme. Partida a fost una surprinzător de echilibrată, s-a mers cap la cap pe toată durata ei, nici una dintre echipe nu a reușit să se distanțeze pe tabelă la mai mult de două-trei puncte.

Dacă o primă repriză încheiată cu un avantaj de doar un punct pentru Corona, elevele pregătite de Carmen Amariei s-au distanțat la trei puncte în repriza a doua, reușind să se reziste cu brio atacurilor brașovencelor, iar până la final să se mențină în avantaj.

Final cu emoții

Cu Cristina Zamfir în mare formă, autoare a 12 goluri în acest meci, Corona a restabilit egalitatea la 27-27 cu câteva secunde înainte de final, dar un atac rapid al clujencelor s-a încheiat cu o lovitură de la 7 m obținută de Chintoan și transformată de tânăra handbalistă Alexandra Dindiligan, care a adus prețioasa victorie și a declansat hora bucuriei pe teren.

u alexandrion - corna brasov 28-27, 2 septembrie 2015_2

Marcatoare:

„U” Alexandrion: Laura Popa – 6 goluri, Magda Paraschiv – 5, Alexandra Dindiligan – 5, Irina Ivan – 5, Cristina Laslo – 4, Florina Chintoan – 3

Corona Brașov: Zamfir – 12 goluri, Chiper – 6, Ciuciulete – 2, Pricopi – 2, Dincă – 2, Marcu – 1, Cartaș – 1, Neagu – 1

„Dacă am crezut că am inima destul de puternică pentru a înfrunta orice situație care apare în timpul meciului, mi-am dat seama astăzi că la vreo două- trei situații chiar nu am avut puterea să mă uit spre poartă. Finalul a fost unul foarte frumos pentru că s-a terminat așa cum ne-am dorit de la începutul acestui meci, cu victorie, și îmi dau seama că această comunicare între bancă și jucătoare contează enorm de mult. A venit Cristina Laslo și mi-a spus să o pun pe Didi (n.red. Alexandra Dindiligan) să execute această lovitură de la 7 m, chiar dacă este nou venită și are experiență mai deloc în Liga Națională, am mizat pe ea pentru că am încredere în ceea ce îmi spun fetele, așa cum și ele au încredere în ceea ce le spun, și s-a dovedit a fi de bun augur.

M-am uitat foarte mult la echipa noastră și cred că nu am mai făcut atât de ușor acele greșeli neprovocate, am fost foarte disciplinate și pe apărare și pe atac, pe repliere și pe faza a doua. Chiar dacă am mai făcut mici erori, fetele au mai încercat să se ajute reciproc și să lupte împreună pentru această victorie.

Am spus și la începutul acestui campionat, încercăm să creăm surprize în acest sezon, chiar dacă echipa noastră este cea mai tânără din Liga Națională, iar ceea ce mă poate convinge că poate fi într-adevăr o schimbare este continuitatea și constanța cu care vor aborda și următoarele meciuri.

La Cisnădie va fi un meci dificil având în vedere că sunt jucătoare cu experiență, dornice de afirmare și ele pentru că e primul lor sezon. Trebuie să le vizionăm mult și să vedem exact ce mod de abordare au în diverse sisteme de apărare și atac. În acest moment ne bucurăm de această victorie muncită, iar după aceea ne gândim la Cisnădie și cu siguranță ne dorim o evoluție la fel de bună, poate chiar mai bună față de ce am arătat astăzi”, a declarat antrenoarea Carmen Amariei la finalul jocului.

„U” Alexandrion va juca în următoarea etapă pe terenul nou-promovatei Măgura Cisnădie, sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.