Victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în fața Piteștiului

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul disputat vineri, pe teren propriu, împotriva formației BCM U Pitești, scor 81-77 (22-24, 17-20, 24-15, 18-18), într-o partidă care a contat pentru etapa a 8-a a Ligii Naționale.

U BT Cluj Napoca baschet

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, oaspeții având un avantaj de două puncte pe tabelă la finalul primului sfert (22-24) și și-au mărit ecartul în sfertul secund, intrând la vestiare cu un avantaj de 39-44.

Clujenii au recuperat diferența și au întors rezultatul în partea a doua, reușind astfel să își adjudece o victorie care îi propulsează pe prima poziție în Liga Națională.

Caseta tehnică:

U-Banca Transilvania: Filip Adamovic 24 (5 recuperări, 6 pase decisive, 1 intercepţie), Ivan Zigeranovic 20 (5 recuperări, 1 pasă decicsivă), Kyndall Dykes 12 (3 recuperări, 2 pase decisive), Hargrove 7, Pasalic 7 (5 recuperări, 1 pasă decisivă), Jawara 4 (4 recuperări), Jucan 4 (6 recuperări, 1 pasă decisivă, 2 intercepţii), Baciu 3(2 recuperări), Torok (4 recuperari, 1 intercepţie).

BCM U Piteşti: Ross 32,Pustoynovov 21, Mladenovic 9, Cătalin Vlaicu 5, Stamenkovic 5, Bobrov 5.

„Sunt fericit pentru victorie, deşi oaspeţii au avut primele două sferturi foarte precise din punct de vedere ofensiv, dar şi noi am marcat multe puncte, am avut 39 de puncte, insa ei au marcat 45, cred. Au fost greşeli în jocul nostru, pe care trebuie să ni le asumăm. Am luptat însă în ultimele două sferturi şi am câştigat mingi foarte importate. Am învins, până la urmă, după un meci foarte greu dar este o victorie importantă, pentru că venea după o înfrângere neaşteptată, cel puţin până în minutul 35, la Târgu Jiu, care ne-a zguduit. În primele două sferturi am pregătit nişte lucruri pe care nu le-am executat aşa cum trebuia, dar am făcut nişte ajustări la pauză şi am revenit. Cred că am fost mai determinaţi, am vrut să ne apărăm avantajul terenului propriu”, a declarat antrenorul Marcel Țenter la finalul meciului.

„E adevărat că am înscris eu mai mult, însă a fost o victorie la care toată lumea a muncit, mai ales defensiva. Căpitanul nostru, Jucan, a devenit un adevărat lider al jocului pe final, s-a luptat foarte bine la recuperare, şi Zigeranovic a muncit bine sub panou. A fost un meci decis de apărări, acolo am început să avem mingi cu care am alimentat tranziţia, atacul şi am putut astfel să câştigăm”, a declarat Filip Adamovic.

Etapa viitoare, U-Banca Transilvania va întâlni, în deplasare, formația Phoenix Galați, vineri, 20 noiembrie, ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.