VIDEO – Emil Boc, întrebat de Mircea Bravo dacă este un om bogat. Ce răspuns a dat primarul?

Vloggerul Mircea Bravo a făcut o plimbare vineri prin centrul municipiului Cluj-Napoca și a întrebat mai mulți trecători „Ce înseamnă să fii bogat?”, iar printre cei intervievați se regăsește și primarul Emil Boc.

Mircea Bravo i-a zis lui Emil Boc că i-a fost student, iar edilul Clujului i-a dat nota 7, însă acesta recunoaște că vloggerul s-a dezvoltat mult și merită un 10 acum.

Videoclipul îl puteți urmări aici, unde Emil Boc apare la minutul 06:34:

Mircea Bravo l-a întrebat pe Emil Boc: „Sunteți un om bogat?„, iar primarul s-a căutat prin buzunare și a scos o bancnotă de 100 lei, după care a spus: „deci nu-s un om sărac”.

Apoi edilul a fost întrebat ce înseamnă pentru el bogăția.

Domnule, pentru mine banii nu au reprezentat și nu reprezintă o valoare în sine. Celelalte valori sunt importante în societate. Dacă pui accent pe bani nu ajungi niciodată să te bucuri de viață.

Banul e necesar să-l muncești, să-l câștigi cinstit, să te bucuri cu familia, dar să nu-l pui pe primul loc, că îți sucește mintea, că așa mi-a zis bunica: «dragul bunicii, niciodată să nu lași banul să îți ia mințile. Dacă îți ia mințile ajungi rău». Și atunci, cel mai sănătos lucru este să te preocupe alte lucruri mai importante în viață, să muncești și să câștigi atâta cât muncești”.

Ultimă întrebare pe care Mircea Bravo i-a adresat-o lui Boc a fost „Când puteți spune: «da, acuma-s bogat!»?”. 

Boc i-a răspuns lui Mircea Bravo că el este mereu mulțumit cu ce are și că nu merită să se preocupe cu voința de a avea mai mulți bani. Acesta susține că e important ca oamenii să-și amintească mai apoi de el și să-l considere un om bun, nu unul bogat:

Eu întotdeauna sunt mulțumit cu ce am pentru că, știi cum e? Cu cât vrei mai mult, vrei și mai mult și tot așa, iar mintea îți e ocupată să faci cât mai mulți bani și până la urmă îți distrugi și sănătatea și după aceea ai bani, dar nu mai ai sănătate. Grijă mare la treaba asta cu banul, că e ochiul dracului, cum spune bunica matale.

Suntem cu toții trecători în lumea asta, important e să nu facem doar umbră pământului, ci să lăsăm și niște lucruri bune. Eu aș prefera ca oamenii să își amintească despre mine: bă, a fost un om bun, decât să spună – a fost un om bogat„, a mai spus Emil Boc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.