Vineri 13! „U” BT Cluj rămâne doar cu finala mică în acest sezon! CSM Oradea, victorie la 20 de puncte în meciul 4 și va juca cu BC Mureș pentru trofeul de campioană

Drumul spre finala mult așteptată de suporterii lui „U” BT Cluj s-a oprit tocmai într-o zi recunoscută ca fiind una cu ghinion, vineri, 13 mai, echipa suferind cea mai drastică înfrângere din acest sezon competițional 2015-2016, la douăzeci de puncte diferență, scor 56-76 (12-19 / 19-24 / 12-18 / 13-15), în meciul 4 al semifinalei cu CSM Oradea.

U BT Cluj - CSM Oradea 13 mai 2016

CSM-ul din Oradea a reușit să treacă rapid peste înfrângerea de miercuri în fața Clujului și a abordat acest meci 4 cu mai multă determinare și concentrare, lucru care s-a și văzut în diferența pe tabelă. Greșelile în lanț, lipsa de concentrare și de eficacitate sub panou, defensiva haotică au fost elementele definitorii pentru elevii pregătiți de Marcel Țenter în acest eșec usturător. Clujenii au fost astăzi doar o umbră a echipei care se impunea în meciul 3 cu 79-70, Dykes, de nerecunoscut, Adamovic nu a fost în cea mai bună formă a sa și nu i-au intrat mingile în coș ca altădată, Baciu nu a mai reușit să repete și astăzi evoluția excelentă din meciul 3, iar Țenter nu găsit formula de joc câștigătoare pentru acest joc.

Elevii pregătiți de Cristian Achim au început în forță confruntarea din Sla Polivalentăîncă din primul sfert, pe care l-au și câștigat cu 19-12, reușind să se mențină la conducere pe tabelă în sfertul secund și intrând la vestiare cu un avantaj surprinzător de 13 puncte (31-43). Suporterii clujeni au privit neputincioși și înmărmuriți cum echipa lor este dominată categoric de orădeni și în partea a doua, în timp ce micuța galerie a oaspeților era în delir, dominând în anumite momente fondul sonor al polivalentei clujene.

Astfel, în urma acestui succes categoric, CSM Oradea accede în finala mare a Ligii Naționale, acolo unde o așteaptă BC Mureș, echipă care a trecut de Steaua CSM Eximbank București cu scorul de 3-1 la general.

„Suntem dezamăgiți de rezultat, ne pare rău și le mulțumim fanilor noștri pentru modul cum ne-au susținut și în această serie și în întreg campionatul. Noi am reușit anul acesta să avem cea mai mare medie a publicului și ne bucurăm foarte mult că clujenii vin la sală. Din păcate nu am reușit să ne exprimăm din punct de vedere baschetbalistic la valoarea pe care mi-aș fi dorit-o. Băieții mei au dat tot ce au putut fizic în teren, dar nu a fost suficient, Oradea astăzi a jucat mai bine ca noi.

Până la pauză jocul Oradiei a fost mult mai bun decât al nostru și am încercat să riscă, să schimbăm ritmul cu un joc cu capcane care să-i forțeze să paseze mai mult decât în mod normal, însă au reușit să marcheze în ultima secundă și ne-au dezechilibrat.

Vom vedea ce se va întâmpla în viitor. Noi acum toți suntem dezamăgiți că nu am reușit să intrăm în finală, pe care ne-am dorit-o foarte mult. Deocamdată trebue să ne mulțumim cu acest trofeu, Cupa României, și să luptăm pentru medaliile de bronz. Sunt mândru de jucătorii mei, cu toții învingem, cu toții pierdem, cu toții avem zile bine și zile proaste, iar astăzi am avut o zi proastă”, a susținut antrenorul Marcel Țenter la finalul jocului.

„Cu excepția primelor minute noi am fost la conducere și practic nu le-am dat nicio șansă de a reveni măcar o dată, ceea ce mă bucură foarte mult. Priviți vă rog numărul de puncte primite. Să ții Clujul la 20 de puncte este absolut ieșit din comun. Categoric nu mă așteptam să îi învingem astăzi, dar îmi doream foarte tare și speram să o facem”, a declarat antrenorul Cristian Achim de la CSM Oradea.

Ca o palidă consolare, „U” BT Cluj va lupta pentru medaliile de bronz ale acestei ediții de campionat, cu Steaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.