Vineri se încheie cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

Mii de prichindei curioși și veseli se bucură în aceste zile de spectacolele ediției din acest an a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”. Participă artiști din toată țara, ba chiar și din Italia, Anglia, Ungaria și Republica Moldova. Evenimentul se încheie mâine, cu decernarea premiilor.

Programul ultimei zile de festival, cea de vineri, 20 octombrie, începe cu spectacolul „Despre băiatul cel leneș” (în limba maghiară), prezentat de Teatrul de păpuşi „Cimborák” din Sfântu Gheorghe. Cele două reprezentații vor avea loc la sediul Teatrului „Puck”, de la orele 9,30 și 11.

După același orar se va juca și „Alice în țara minunilor”, interpretat de artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș. Spectacolul va avea loc la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

Ultima reprezentație din festival va fi cea a spectacolului „Strada cu îngeri”, susținut de artiștii Teatrului de Păpuși și Marionete „Puck”, la sediul instituției, de la ora 17.

Ceremonia decernării premiilor celei de-a 16-a ediții a Festivalului de Păpuși și Marionete Puck va avea loc în sala de spectacole a instituției gazdă, de la ora 18:30.

Reamintim că juriul ediției este format din Roxana Croitoru (teatrolog), Katona József (regizor), Ovidiu Pecican (dramaturg) și Epaminonda Tiotiu (scenograf), și îl va avea ca președinte pe Slobodan Marković (directorul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia).

Programul Teatrului de Păpuși „Puck” de la sfârșitul acestei săptămâni le oferă micuților spectatori clujeni ocazia să îl (re)întâlnească pe năzdrăvanul Dănilă Prepeleac. Spectacolul după povestea omonimă a lui Creangă, în regia lui Traian Savinescu, va avea loc duminică, 22 octombrie, de la orele 11 și 12.30. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Sâmbătă, 21 octombrie, secția maghiară a teatrului clujean prezintă de la ora 11 spectacolul „Sărmanul Johnny şi Arnika”, după povestea lui Ervin Lázár. Regia este semnată de regia Varga Ibolya. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.