Vrei o carieră de succes în videochat? Iată 6 lucruri pe care să NU le faci dacă ești la început de drum!

Să fii model de videochat nu este o treabă ușoară, în ciuda opiniei populare. Dacă ești de părere că munca ta pe webcam este impecabilă, dar traficul nu crește, vizitatorii părăsesc rapid camera de chat și nici nu câștigi atât de mulți bani precum te-ai fi așteptat, este important să iei aminte de ce greșeli să nu faci dacă ești la începutul carierei!

Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le eviți atunci când decizi să devii model de videochat!

  • Show-urile tale nu sunt foarte creative

Să fii model de videochat nu înseamnă neapărat doar să conversezi cu diferitele tipologii umane. Lipsa creativității îți poate ruina cariera într-un timp foarte scurt! Folosește-te de carismă, sex-appeal și conversații interesante pentru a atrage cât mai rapid vizitatori. Nu uita că diversitatea este cheia!

  • Ai tendința de a renunța prea ușor

Ca la orice loc de muncă nou, lucrurile pot părea dificile la început. Va fi nevoie de puțin timp și răbdare, deoarece trebuie să te obișnuiești cu platforma și cu politica agenției, să îți cunoști publicul țintă și să îți alegi un stil specific. Cantitatea mare de informații poate părea copleșitoare pentru modelele novice. Înainte să iei decizii pripite, însă, ia aminte că banii obținuți din videochat vor merita tot efortul, însă numai dacă vei lua în serios munca pe care o prestezi. Așadar, nu renunța, indiferent de cât de dificil ți s-ar părea la început, deoarece, în timp, totul va fi mult mai simplu!

  • Folosești un laptop cu cameră încorporată

Un laptop care vine deja la pachet cu o cameră încorporată nu este suficient. Pentru o mai bună calitate a imaginii, investește într-un webcam HD sau solicită studioului la care lucrezi să îți procure una. Acest lucru este foarte important, deoarece imaginea impecabilă, precum și sunetul, îți pot aduce mai mulți clienți dispuși să plătească pentru serviciile oferite.

  • Nu ai un program regulat

Foarte multe modele se conectează la cameră atunci când doresc, ceea ce este perfect normal, acesta fiind unul dintre avantajele unui astfel de job. Însă, dacă ești la început, lipsa unei rutini poate avea un impact negativ asupra finanțelor tale. Poți privi munca de studio ca pe un show de televiziune. De exemplu, descoperi o emisiune care este difuzată la 7 seara, însă programul TV decide să difuzeze și la alte ore, fără să își anunțe spectatorii – nu ar fi o strategie de marketing prea bună, nu-i așa? Și în lumea videochat-ului este valabil același lucru! Bazează-te pe fidelitatea clienților și oferă-le „emisiunea” preferată după un program prestabilit. 

  • Îți vorbești colegele pe la spate

În lumea videochat-ului este important ca modelele să rămână unite. În caz contrar, riști să intri în mod inevitabil în conflicte, care îți pot afecta relația cu colegii, dar și cu agenția pentru care lucrezi. Așadar, încearcă să adopți o stare pozitivă. Colaborează și discută constructiv cu cu cei din jur! 

  • Nu te-ai informat complet înainte de angajare

Este esențial pentru novici să se informeze riguros în ceea ce privește lucrul cu camera web, precum și despre alte detalii de marketing. Așadar, intră pe site-uri de specialitate, precum și pe platforme de videochat, pentru a te inspira de la cele sau cei mai de succes interpreți în domeniu. De asemenea, poți începe să îți notezi date precum orele cu cele mai multe vizite, dar și modul în care o nouă idee a influențat fluxul de clienți.

Așadar, de ce criterii trebuie să ții cont atunci când ești la începutul carierei în videochat? A fi model de webcam poate fi o experiență distractivă și plăcută, însă nu pierde din vedere faptul că este important să îți tratezi job-ul cu profesionalism și seriozitate. Nu uita că membrii care îți vizitează profilul o fac pentru că sunt interesați de ceea ce ai de oferit. Astfel, asigură-te că au parte de o primire călduroasă și o experiență plăcută, deoarece numai astfel poți avea câștigurile mult dorite! 

Sursă foto: Shutterstock.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.