Vrei să scapi de traficul din oraș? DESCOPERĂ 3 metode eficiente de pus în practică

Aglomerația și traficul urban dau bătăi de cap în fiecare dimineață, mai ales dacă locul de muncă nu e tocmai aproape de casă. Dacă vrei să schimbi rutina și peisajul ai și alte opțiuni la îndemână, pe care să le pui în practică atunci când ești pregătit.

 În rândurile următoare poți afla care sunt acestea și cum să te pregătești în funcție de alegerea făcută.

Cum să scapi de traficul din oraș, cu câteva recomandări interesante

1. Cu bicicleta în loc de mașină

Poate că deja te-ai săturat de orele petrecute în trafic, în mașină, în fiecare zi. Dacă povestea se repetă și crezi că este momentul ca drumul spre muncă să fie mai lejer, atunci ar trebui să ai în vedere mersul cu bicicleta. În funcție de condițiile meteo, bicicleta poate fi o opțiune la îndemână atunci când nu mai poți face față traficului și aglomerației de zi cu zi. 

Însă, trebuie să ții cont de faptul că un asemenea transport presupune un efort anume din partea ta și chiar schimbarea vestimentației când ajungi la birou. Poți descoperi și cumpăra o bicicletă electrică pe Altex.ro, ținând cont de specificațiile tehnice pentru a putea face o alegere bună.

2. Trotineta electrică, o soluție la îndemână

Un alt mod de a merge la muncă fără mașină este utilizarea unei trotinete. Legislația este reglementată în acest sens, iar cei interesați de un asemenea mijloc de transport trebuie să știe că pot circula pe drumurile publice, cu o viteză medie de 25 km/h sau chiar mai mult, însă neapărat cu echipament de protecție. În plus, tot potrivit legii, trotineta de acest gen nu se poate folosi pe trotuar, astfel evitându-se situațiile delicate în care ar putea apărea accidente.

Chiar dacă este o opțiune plauzibilă și de pus în practică, trebuie să ții cont și de faptul că timpul de deplasare până la muncă ar putea să se prelungească. Astfel, trebuie să îți calculezi bine traseul, să știi când sa pleci de acasă spre birou.

3. Cu motorul la serviciu

Și motorul poate fi o alternativă bună în schimbul mersului cu autoturismul personal la birou. Avantajul este că te poți strecura printre mașini și îți poți face loc atunci când traficul este intens. Mersul la muncă pe motocicletă este și ecologic, în comparație cu mașina, poți economisi bani pe combustibil și de asemenea poți parca unde dorești.

Comoditatea și rapiditatea sunt caracteristice mersului pe motocicletă, iar senzația de libertate este prezentă și te poate revigora la primele ore ale dimineții.

Așadar, dacă vrei să scapi de traficul intens al dimineții și să câștigi și timp pentru tine, atunci aceste 3 opțiuni ar putea să între în calculul tău. Chiar dacă diferă ușor de confortul oferit de o mașină, mersul la birou cu trotineta, bicicleta electrică sau motocicleta ar putea să îți aducă satisfacțiile pe care le dorești, printre care o mai bună libertate de mișcare, energie și spor la muncă.

Sursă foto: Pexels.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.