Vreți să mergeți la Înviere? „Cei care vor să meargă îşi riscă în primul rând sănătatea, apoi amenzi între 2.000 – 7.000 lei”

Comisarul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române, răspunde la întrebările românilor cu privire la mersul la slujba de Înviere în acest an, potrivit MEDIAFAX.

Cele mai importante declaraţii ale comisarului Georgian Drăgan:

Ne putem deplasa în altă localitate pentru realizarea activităţii agricole.

Dacă este o situaţie specială, putem lua membrii familiei cu noi, atunci când ne deplasăm în altă localitate.
 
Dacă rudele locuiesc în altă localitate, ne putem deplasa pentru a le aproviziona.
 
Dacă oamenii au vechiul model de declaraţie pe propria răspundere, nu riscă o sancţiune, dar e de preferat să aibă asupra lor noul model de declaraţie. Declaraţia pe proprie răspundere nu trebuie completată zilnic, dacă datele rămân aceleaşi.

Ieşirile la cumpărături sunt acceptate doar în proximitatea locuinţei, nu la zeci de kilometri de casă.
 
Atunci când nu sunt alte mijloace de transport în comun sau acestea vin la intervale mari de timp, soţul îşi poate duce soţia la locul de muncă, dar având declaraţia pe proprie răspundere şi cu respectarea normelor în vigoare.

În acest an, slujbele vor fi făcute fără credincioşi în biserică şi vor fi transmise live. Deplasarea la cimitir este interzisă, acesta nefiind un motiv întemeiat pentru a ieşi din casă. Cei care vor să meargă la biserică în Noapte de Înviere îşi riscă în primul rând sănătatea. Apoi, persoanele fizice riscă şi o amendă între 2.000 şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice poate ajunge până la 70.000 de lei. Avem dispozitive care sunt în rezervă şi care sunt pregătite să intervină, în caz că situaţia o va impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.