Zece procente din totalul banilor deţinuti de companiile americane sunt ale Apple

appleIn ciuda criticilor cum ca sta cam prost la capitolul inovare si ca nu mai reuseste sa creeze lucruri la fel de spectaculoase ca pe vremea lui Steve Jobs, Apple este mai bogata ca niciodata.

Companiile nonfinanciare din tara au la un loc 1,48 trilioane de dolari, in crestere cu 81% fata de cat aveau in 2006, conform unei analize a Moody’s. Insa rezerva Apple a crescut cu 9,5% numai din decembrie 2012, adica in decurs de mai putin de un an.

Firmele de tehnologie din topul celor o mie de companii analizate de Moody’s au la un loc 515 miliarde de dolari, o treime din total, si este de asteptat ca suma sa creasca in viitor, daca nu se vor mari impozitele. Multe firme din IT isi stabilesc sediul in Irlanda, tocmai pentru a evita acest lucru.

Succesul lansarii ultimelor smartphone-uri au contribuit si ele la impulsionarea profitului. Apple a vandut 9 milioane de iPhone-uri 5S si 5C, in primele trei zile de la lansare, a anuntat compania americana. Datele reprezinta un nou record pentru primul weekend de vanzare a smartphone-urilor, relateaza AFP, preluata de Mediafax. Numeroase comenzi online vor fi livrate in saptamanile viitoare.

Datele sunt mai bune decat anticipau analistii, care se asteptau la circa 6 milioane de dispozitive comercializate.

Un actionar al Apple il preseaza pe seful Tim Cook pentru o rascumparare de titluri de 150 mld. dolari.

Miliardarul Carl Icahn, care a anuntat in luna august ca detine actiuni Apple in valoare de 1 miliard de dolari, a declarat marti ca s-a intalnit cu directorul general al companiei, Tim Cook, si a insistat pentru o rascumparare de titluri de 150 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.