Zi de top în istoria seculară a relațiilor româno-maghiare

In data de 19 iunie 2015, UNPR si VOSZ, organizatiile cu cel mai redutabil istoric in mediul de business romanesc, respectiv maghiar, au semnat la Hilton-Budapesta, un acord de parteneriat ce va marca pentru prima oara in istoria de secole a relatiilor celor doua state, startul unei colaborari integrale intre firmele celor doua tari.

semnare parteneriat UNPR - VOSZ-w800-h600

Astfel prin acest document, nivelul transfrontalier in colaborarea comerciala intre cele doua natiuni este extins la nivelul national, asa fel ca si „vinul de Tokai sa ajunga până la Constanta, iar cel de Bohotin la Gyor”, intr-o exprimare metaforica, acceptata de altfel, de ambele parti.

Cei doi presedinti, Ioan Lucian si Demjan Sandor, au pecetluit principiul eficientei economice in relatiile companiilor membre, complet independent de mediul politic, mediu, mai mult sau mai putin previzibil din cele doua tari.

Cu o forta impresionanta pentru acest nivel de intilnire, cele doua grupuri de cate douazeci de membri de topmanagement, de fiecare parte, au procedat la dezbateri pragmatice pe grupuri de lucru in continuarea ceremoniei oficiale de semnare a documentelor acordului.

Caracterul oficial al intilnirii a fost sustinut si de prezenta activa a Ambasadei Romaniei la Budapesta prin atasatul sau comercial si cei doi reprezentanti ai ministerului de externe al guvernului maghiar.

Astfel, fata in fata, reprezentantii UNPR ai principalelor zone economice romanesti cum sunt Brasov, Timis, Bihor, Bucuresti, Satu-Mare, Harghita si presedintii VOSZ ai regiunilor maghiare au convertit discutiile in solutii concrete de colaborare pe domenii industriale, turistice, de tehnologii avansate, comerciale, agricultura si invatamint.

Presedintii a patru comisii de specialitate ai UNPR au stabilit de comun acord cu omologii lor maghiari pe zona fondurilor europene, industriei si energiei dar si al dialogului social, proiecte potentiale in dezvoltarea oportunitatilor de afaceri pe Dunare, de realizare a unei platforme de comunicare virtuala dar si reala intre cei peste 60.000 de membri activi ai organizatiilor, precum si stabilirea unui calendar cu frecventa trimestriala de identificare a elementelor care sa creasca valoarea adaugata a schimburilor economice intre corporatiile celor doua tari.

Ambele parti au exprimat speranta ca forta economica a celor doua organizatii cu sute de mii de angajati sa influenteze in mod constructiv calea europeana romano-maghiara a drumului cu sens unic, stabilit de comun acord, „Impreuna business”.

Acordul istoric dintre mediul de afaceri romanesc si cel maghiar, a marcat incepind din 19 iunie 2015, o cooperare pe termen nelimitat intre firmele celor doua entitati neguvernamentale, colaborare care se va concentra exclusiv pe partea pozitiva a tuturor posibilitatilor de schimburi comerciale reciproce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.