Ziaristii clujeni organizeaza primul vernisaj foto, in scop caritabil

40 de fotografii care surprind frumusetea Clujului, realizate de 8 fotoreporteri clujeni, vor fi expuse duminica, 6 iulie, in cadrul primei editii a Salonului Foto APPC (Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj), organizat in colaborare cu asociatia Fapte.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Cultura Urbana „Casino” din Parcul Central, incepand cu ora 17:00.

Tematica Salonului Foto este oraşul Cluj-Napoca, iar fiecare dintre cei opt fotografi vor prezenta câte cinci instantanee pe care le consideră reprezentative pentru urbe. Fotografiile expuse vor putea fi cumpărate, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru sprijinirea jurnaliştilor aflaţi în dificultate, pentru creşterea gradului de profesionalizare a presei din Cluj sau pentru încurajarea tinerilor care doresc să urmeze o carieră în jurnalism.

Sumele strânse în urma acestui eveniment vor fi donate jurnalistului Tudor Ştirbu, condamnat la plata unor daune în valoare de 5.000 de euro, în urma unui material apărut în 2006 în publicaţia „Clujeanul”. Principala învinuire adusă lui Tudor Ştirbu era legată de titlul materialului, care nu i-a aparţinut. Persoana care a dat tilul nu şi l-a asumat explicit în faţa instanţei şi astfel a fost condamnat jurnalistul pentru care se strâng fondurile în acest an.

foto appc
Una dintre fotografiile care vor fi expuse duminica la Salonul Foto APPC

Intrarea este libera!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.