Ziaristul Sorin Grecu îşi lansează cartea „Vânătorul de Tornade”

Unul dintre cei mai vechi jurnalişti clujeni, Sorin Grecu, îşi lansează cea de-a unsprezece carte a sa, „Vânătorul de tornade – povestiri adevărate de la Morgă”, însumând 100 de scurte povestiri şi reportaje. Poveşti în marea lor majoritate triste dar, de multe ori, pigmentate de un umor involuntar, absurd – generat de diversitatea situaţiilor întâlnite – semn că de cele mai multe ori viaţa depăşeşte orice ficţiune, cât ar fi ea de meşteşugită!

Chiar titlul cărţii, „Vânătorul de tornade” este inspirat dintr-un episod teribil de real: un personaj al unei ştiri, turbat de furie că autorul i-a dezvăluit aspecte din viaţă care nu-i făceau cinste – şi care l-au făcut de râs în urbea sa – l-a căutat pe Sorin Grecu la I.M.L.Cluj şi la Morgă, cu un cuţit, pregătit efectiv să-l spintece. Nu l-a găsit pentru că jurnalistul – parcă avertizat de îngerul său păzitor – se afla în altă parte decât de obicei, aşa că individul a venit degeaba. Apoi, seara, când s-a mai liniştit, acesta l-a sunat pe reporter şi i-a spus doar atât: „Acum îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu v-am găsit, fiindcă eram pe cale să comit o crimă. Însă de atunci mă tot gândesc la statutul dumneavoastră, cel de reporter în asemenea zone: sunteţi asemeni vânătorilor de tornade de la canalul TV „Discovery”, doar că tornadele umane, sufleteşti sunt mai periculoase decât cele din natură! Ele pot să vă fure dacă vă apropiaţi prea mult. Aşa că, feriţi-vă!”.

Lansarea va avea loc la Cafeneaua literară EMA, situată pe strada Potaissa nr. 10 (paralelă cu str. Napoca, lângă zidul Cetăţii Clujului). Cuvinte despre autor şi noul său volum vor rosti scriitorii Radu Ţuculescu, Florin Otrocol şi Gabriel Cojocaru, directorul Editurii GRINTA, unde a fost editată cartea lui Sorin Grecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.