Zilele de colectare „Europeana Sport”, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” este partener într-un proiect european co-finanțat prin Connecting Europe Facility a Uniunii Europene, proiect care își propune să valorifice colecțiile deținute de persoane particulare sau cluburi sportive prin intermediul Bibliotecii Digitale a Europei – Europeana.

În acest scop, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj a organizat, în perioada 15-16 aprilie 2021, Zilele de colectare – Europeana Sport, eveniment care s-a bucurat de un real succes în rândul comunității clujene. Întrucât biblioteca își dorește să răspundă pozitiv solicitărilor cluburilor sportive și persoanelor fizice care mai doresc să contribuie la dezvoltarea colecției deja existente, în contextul aniversării a 100 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca, instituția va organiza o nouă campanie de colectare, în perioada 27-28 mai 2021, între orele 10.00-18.00, la sediul de pe Calea Dorobanților nr.104, Sala de referințe (parter).

Ați fost sportiv sau sunteți pasionat de sport? Ați participat la diferite competiții, ca sportiv sau spectator? Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” vă invită să vă alăturați demersului, contribuind cu materiale: medalii, cupe, diplome, fotografii, suveniruri, alte obiecte sau povești inedite din activitatea sportivă.

Obiectele vor fi scanate sau fotografiate și vor fi restituite, biblioteca păstrând doar copiile digitale, care vor fi încărcate în portalul Europeana – Biblioteca Digitală a Europei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.