Zilele Filmului LUX revin la Cinema Victoria din Cluj, cu INTRARE LIBERA! Ce filme vor rula?

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în perioada 8-10 noiembrie Zilele Filmului LUX 2017, care se vor desfășura anul acesta în trei dintre cele mai importante centre urbane și culturale din România, București, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.  Manifestarea, ajunsă la cea de a șasea ediție în România, va prilejui proiecția filmelor finaliste în cursa pentru Premiul LUX al Parlamentului European, ediția 2017, dezbateri cu spectatori, realizatori de producție cinematografică, regizori, scenariști, critici de film, jurnaliști specializați.

Publicul va putea viziona şi o expoziție de fotografii despre comunitatea sami – un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, fotografii puse la dispoziție de Ambasada Suediei.

La Cluj-Napoca, Zilele Filmului LUX 2017 se vor desfășura la Cinema Victoria, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, după următorul program:

Miercuri, 8 noiembrie

20:00     Proiecție „120 BPM” regia Robin Campillo, producție Franța (143 min.)         

Joi, 9 noiembrie

18:30     Proiecție „Western”, regia Valeska Grisebach , producție Germania- Bulgaria-Austria (100 min.)

20:10    Dezbatere “Premiul Lux al Parlamentului European: Estul si Vestul în filme, asemănări și deosebiri surprinzătoare” – moderator Irina Margareta Nistor

 Vineri, 10 noiembrie

20.00     Proiecție „Sameblod”, regia Amanda Kernell, producție Suedia-Norvegia-Danemarca (110 min.)

22:00    Dezbatere live prin web streaming de la Bruxelles cu producătorii Lars Lindstrom și Henrik Zein; dezbaterea este interactivă prin Twitter,  în limba engleză.  

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Cele trei filme finaliste din 2017

„120 de bătăi pe minut”, de Robin Campillo (Franța)

 Acest film descrie solidaritatea, simțul umorului și determinarea unui grup de activiști care luptă împotriva SIDA, la începutul anilor 1990 la Paris.

„Sámi Blood”, de Amanda Kernell (Suedia / Danemarca /Norvegia)

 O fată Sami, un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, și-a părăsit comunitatea pentru a-și realiza visele. Curând, ea se confruntă cu rasismul.

„Western”, de Valeska Grisebach (Germania/Bulgaria/Austria)

Folosind caracteristicile unui occidental, filmul urmărește un grup de muncitori germani trimiși pe un șantier de construcții din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.