Ziua Drapelului, marcată miercuri la Cluj cu ceremonie militară și parada aviatică

În data de 26 iunie a fiecărui an este marcată Ziua Drapelului Naţional al Românieim, iar la Cluj-Napoca, militarii Diviziei 4 Infanterie Geminaparticipă în zona de responsabilitate a marii unităţi la ceremoniile publice de arborare a Drapelului României.

La Cluj-Napoca, în perioada 25 – 26 iunie 2019, militari din structurile subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina” participă la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional.

Astfel, marți, 25 iunie, începând cu ora 19.00, în Piaţa Avram Iancu, a avut loc ceremonia de coborâre a Drapelului României și depunerea acestuia în Catedrala Mitropolitană. La activitate a participat garda purtătoare a Drapelului Naţional constituită din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, acompaniată de un trompet al Muzicii Militare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”;

Miercuri, 26 iunie: începând cu ora 11.00, în Piaţa Avram Iancu se va desfăşura ceremonia publică de înălţare a Drapelului României. Manifestarea va fi precedată de slujba de sfinţire a tricolorului în Catedrala Mitropolitană. Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj. Pe timpul defilării militarilor, cerul va fi survolat de elicoptere IAR 330 Puma Socat și aeronave de tip MIG 21 Lancer din dotarea Bazei 71 Aerienă „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.