Ziua Eroilor, marcată astăzi la Cluj cu un video mapping spectaculos, în această seară, oferit de trei artiști

Clujul este unul din cele 10 orașe în care joi, 28 mai, cu ocazia Zilei Eroilor, se va desfășura simultan proiectul #contează, cel mai mare jurnal vizual colaborativ organizat în România. Pach, Pal și MNB sunt artiștii clujeni care se alătură „scenei” naționale de video-mapping, un efort artistic reunit sub numele #contează și dedicat onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre .

Joi seara, de la ora 21:45, 20 de artiști din 10 orașe, București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu vor proiecta simultan, din casele lor, pe fațadele clădirilor din vecinătate, propriile creații de animație. Ele vor integra mesajele pe care publicul le transmite celor care, în ultimele săptămâni, s-au aflat în prima linie în lupta cu COVID-19.

Trei dintre cei mai activiti artiști new media din Cluj, Pach, Pal și MNB s-au alăturat inițiativei și vor proiecta, timp de o oră, pe clădirea Universității Babeș-Bolyai și pe clădiri din cartierele Grigorescu și Mărăști, proiecțiile fiind realizate chiar din locuințele artiștilor.

Clujenii care nu au șansa să locuiască chiar în vecinătatea acestor locații de proiecție vor putea urmări evenimentul online, pe pagina de Facebook RADAR. Cine dorește să transmită un mesaj poate să lăse comentariu în dreptul livestreamului, chiar în seara evenimentului.

#contează este o inițiativă RADAR , primul festival de new media art din România, susținută de UniCredit Bank. Jurnalul vizual colaborativ care va avea loc mâine va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.