Ziua Internaţională Alzheimer – 21 septembrie!

„Ziua Internaţională Alzheimer” va fi celebrată la Cluj-Napoca în perioada 18-21 septembrie, printr-o serie de activităţi menite să sensibilizeze comunitatea şi instituţiile abilitate în ceea ce priveşte problematica acestei boli.

Astfel, în această perioadă, între orele 10.00 şi 13.00, vor fi distribuite materiale informative în zona pietonală din Piaţa Muzeului şi Aleea Padin (zona Piaţa Flora) din Cluj-Napoca, în cadrul campaniei „Să nu-i uităm pe cei ce uită”.

De asemenea, vineri, 21 septembrie 2012, între orele 09.00 şi 14.00, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj va organiza la sediul său de pe Aleea Padin nr. 20 o campanie gratuită de testare a memoriei, campanie ce are ca scop oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Parteneri în desfăşurarea activităţii sunt voluntari de la Centrul de Voluntariat Cluj precum şi studenţi voluntari ai Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Tema principală pentru Ziua Internaţională Alzheimer 2012 este „Trăind împreună. Asociaţiile Alzheimer din întreaga lume îşi vor concentra activităţile pe reducerea stigmei asociate cu demenţa şi pe sensibilizarea membrilor comunităţilor să accepte mai uşor persoanele care suferă de o formă de demenţă, oferind o gamă largă de programe şi evenimente. Seminarii educaţionale, ateliere de lucru şi evenimente sociale pentru persoanele cu demenţă şi îngrijitorii lor, vor fi incluse în activităţile lor dedicate acestei zile. Scopul acestor acţiuni îl reprezintă crearea unei societăţi în care persoanele cu demenţă şi familiile lor pot trăi fără teama de discriminare.

Ziua de 21 septembrie, Ziua Internaţională Alzheimer, are ca scop reamintirea lumii de cei care suferă de Demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă. Începând cu anul 1994, în luna septembrie, asociaţiile Alzheimer din întreaga lume se unesc într-o acţiune comună de sensibilizare a opiniei publice, ce va culmina cu ziua de 21 Septembrie – Ziua Mondială Alzheimer. Anul 2012 nu va fi o excepţie, astfel încât şi în acest an vor avea loc evenimente care vor marca această zi la nivel internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.