10 Moduri în care poți folosi sticla decorativă în casa ta

Dacă vrei să dai casei tale o caracteristică de design unică și atrăgătoare, sticla decorativă este un mod cu adevărat eficient de a face acest lucru.

Există atât de multe opțiuni când vine vorba de tipuri de sticlă decorativă:

 • sticlă mată
 • gravată
 • sablată
 • oglindă
 • reflectorizantă
 • vopsită
 • vitralii etc

De asemenea poți alege dintr-o varietate de modele și culori și poate fi ușor tăiată și adaptată spațiului sau nevoii tale.

Sticla decorativă poate aduce un plus de farmec și, împreună cu o lumină inteligent dispusă, poate transforma total atmosfera unei camere sau a unui hol de trecere.

Există o mulțime de aplicații pentru produsele din sticlă decorativă și iată câteva exemple urtile:

 1. Pentru protecție vizuală – în multe gospodării sticla mată sau mai puțin transparentă se folosește practic pentru a delimita spații în care este nevoie de intimitate de exemplu la geamul sau ușa de la baie, cabina la duș etc. De asemenea dacă ai o cameră cu fereastra foarte apropiată de stradă sau de o clădire învecinată, acest tip de sticlă este de mare folos.La fel, dacă ai o cămară, o cameră pentru spălat rufe sau alt spațiu de depozitare al casei, sticla mată va feri ceea ce se depozitează sau se întâplă acolo de priviri nedorite.
 2. Balustrade decorative – sticla se folosește mult la balustradele scărilor externe sau interne ale caselor cu design modern. Sticla simplă este potrivită unui stil de amenajare minimalist. Pentru alte stiluri poți opta pentru sticlă decorativă în locul celei simple. De exemplu o balustradă din sticlă pictată poate fi o declarație dramatică de proiectare, în timp ce o balustradă din sticlă mată va adăuga intimitate și căldură casei.
 3. Balcoane și terase din sticlă decorativă – pe lângă faptul că sticla mată ori pictată nu va opri lumina să pătrundă în casă, acest tip de balcoane vor contribui la intimitatea familiei tale. Un proiectant bun va ști să folosească avantajele sticlei decorative și pentru a adăuga clădirii un aer modern, inedit.
 4. Splashback-uri din sticlă pictată– una dintre cele mai noi și populare trend-uri pentru bucătării sunt splashback-urile din sticlă vopsită. Și nu e de mirare. Splashback-urile din sticlă vopsită sunt rezistente, durabile, sigure, igienice și extrem de elegante! Și sticla vopsită este disponibilă într-o gamă nelimitată de culori așa că vei găsi cu siguranță ceva care să se potrivească cu stilul și culorile bucătăriei tale. În plus se instalează și mai ușor decât faianța.
 5. Protecție pentru lumină/ căldură a soarelui- sticla cu peliculă reflectorizantă ce împiedică lumina să patrundă în casa, având aspectul unei oglinzi de culoare maronie, este ideală pentru ferestrele exterioare din zonele foarte însorite sau caniculare. Această sticlă se folosește îndeosebi la geamurile cu format bombat. Avantajul este că, folosind astfel de sticlă, nu mai ai nevoie de perdele și draperii care pot opri de tot lumina să pătrundă în casă.
 6. Conturare a stilului – folosirea de ferestre tip vitralii va accentua stilul în care este amenajată casa ta. Se folosește cu succes la decorațiunile în stil vintage, victorian și nu numai. Vitraliile sau sticla sablată se mai folosesc și în componența unor piese de mobilier.
 7. Uși de intrare cu stil – folosire de sticlă sablată sau cu vitralii la ușile de la intrarea în casă ori apartament, poate schimba toată fațada casei, poate impresiona vizitatorii și da casei tale un plus de stil.
 8. Perete decorativ din sticlă- poate fi un perete exterior sau unul interior, ori pur și simplu un mod de a despărți anumite zone ale casei, fără să afectezi spațiul, să îi iei din deschidere și curgere. La fel poate fi folosită orice tip de sticlă decorativă; pentru pereții dinspre exterior însă trebuie un sistem de ferestre performant pentru a fi eficient energetic.
 9. Atmosferă deosebită în casă- o fereastră bluEvolution 92 cu ochiuri din mai multe culori, o lucarnă sau fereastră mică cu sticlă colorată într-un hol, la mansardă sau alt loc întunecos poate aduce efecte deosebite de lumină în casa ta dar și crea o atmosferă romantică, optimistă, stimulantă a creativității.
 10. Obiecte de decor din sticlă – există o varietate de obiecte din sticlă: vaze, de iluminat, bibelouri, etc. Și acestea pot contribui la frumusețea casei tale aducând sclipiri noi, reflexii de lumină și o stare de bine. Sticla poate fi folosită și în proiecte de artă, în crearea de mici obiecte de decor de efect.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.