14 decese provocate de virusul H7N9 al gripei aviare în China

gripa aviara
© Mediafax Foto

Autorităţile chineze sunt în stare de alertă după ce s-au înregistrat până acum 63 de cazuri de persoane infectate cu virusul H7N9 al gripei aviare, dintre care 14 au decedat, potrivit unui nou bilanţ oficial publicat luni, relatează AFP.

Trei noi cazuri de infecţie cu virusul H7N9 au fost confirmate luni la pacienţi din provinciile Anhui, Zhejiang şi Jiangsu (estul Chinei)

Industria avicolă chineză a pierdut peste 10 miliarde de yuani (1,24 miliarde de euro) în săptămâna care a urmat anunţului contaminării unei fiinţe umane cu un virus care până acum nu se răspândea decât în rândul păsărilor, potrivit cotidianului Global Times, care cere consumatorilor să nu cedeze în faţa panicii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat săptămâna trecută că nu există nicio dovadă a transmiterii virusului H7N9 de la om la om, subliniind că virusul gripei aviare poate rezista până la o temperatura de 70 de grade Celsius, aşadar carnea de pasăre poate fi consumată dacă este bine gătită. Însă faptul că numeroase păsări care sunt purtătoare de virus nu prezintă simptome patologice îngreunează detecţia căilor de transmisie a maladiei.

Oraşele Biejing şi Shanghai, fiecare cu o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori, au luat deja o serie de măsuri în încercarea de a opri răspândirea virusului, în special prin închiderea pieţelor unde se vindeau păsări vii, sacrificarea a zeci de mii de păsări, interzicerea curselor cu porumbei călători şi vânzarea păsărilor de companie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.