SUA: 3 morti si peste 130 de raniti in urma atentatului de la maratonul din Boston

maraton boston explozieDouă bombe au explodat luni la linia de sosire a Maratonului din Boston/Massachusetts, nord-est/, omorând trei persoane şi rănind alte peste 130, într-o scenă sângeroasă de sticlă spartă şi membre retezate şi un semnal de alarmă că teroriştii ar putea lovi din nou Statele Unite, a anunţat şeful poliţiei oraşului Ed Davis, relatează Associated Press.

Un oficial de la Casa Albă vorbind cu condiţia anonimatului întrucât ancheta este încă în desfăşurare a declarat că atacul este tratat ca un act de terorism. Preşedintele Barack Obama a promis că cei responsabili vor „simţi întreaga greutate a justiţiei”.

Un înalt oficial din serviciile secrete americane a declarat că alte două bombe au fost găsite în apropierea liniei de sosire a cursei maraton, în ceea ce părea a fi un atac bine coordonat.

Printre participantii la maraton s-au aflat si doi atleţi români, Nuţa Olaru şi Andrei Flueraşu, care au încheiat cu bine maratonul de la Boston şi nu au fost răniţi în exploziile care au provocat moartea a trei persoane şi rănirea a peste 130.

Nuţa Olaru (42 ani), care are şi cetăţenie americană, s-a clasat pe locul 23 la feminin, cu timpul de 2 ore 42 minute 57 secunde, în timp ce Andrei Flueraşu a ocupat locul 5.136 la masculin, cu timpul de 3 ore 20 minute şi 38 secunde, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Mai multe fotografii de la dezastrul de la Boston, pe Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.