15.000 de petarde confiscate într-o singură zi de polițiștii clujeni

petardeAproximativ 15.000 de petarde au fost confiscate, într-o singură zi, de poliţiştii clujeni, în urma acţiunilor care vizează combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul IPJ Cluj acţionează pe raza judeţului pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice, astfel încât să asigure comunităţii sărbători în linişte şi siguranţă.

La data de 28 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia1 Poliţie au depistat în trafic, pe strada I. P. Voiteşti, un autovehicul cu care se transportau aproximativ 12.000 de petarde. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Cluj-Napoca, nu a putut să prezinte documente de provenienţă pentru materiale pirotehnice, din categoria 2 şi 3, deţinute.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat doi bărbaţi care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice. Un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea peste 400 de petarde, a fost identificat pe raza comunei Gilău, iar un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat într-o piaţă din zona centrală, având asupra sa peste 1.700 de petarde.

De asemenea, două persoane, suspectate că ar comercializa ilicit peste 600 de petarde, au fost depistate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin.

Materialele pirotehnice deţinute contrar prevederilor legale au fost confiscate şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de acest gen pentru ca întreaga comunitate să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în linişte şi siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.