15.000 de români își produc singuri energia electrică

Având în vedere scumpirea curentului, numărul persoane fizice şi al companiilor din România care au decis să facă saltul spre producţia de energie verde utilizând soluţii solare a crescut.

Scumpirea accelerată a energiei electrice i-a determinat pe mulţi consumatori să facă pasul spre zona de producţie, programele guvernamentele şi fondurile europene disponibile pentru aceste proiecte oferind un impuls suplimentar.

România termină anul cu peste 15.000 de prosumatori, persoane fizice şi companii care au decis să facă saltul spre producţia de energie verde utilizând soluţii solare.

„Puterea instalată în capacităţi de producere fotovoltaice, pentru cei 12.538 de prosumatori existenţi la 01.11.2021, este de 75,42 MW“, au precizat reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Până la finalul acestui an, numărul prosumatorilor ar putea ajunge la 15.000, arată datele oficiale. În 2022, comunitatea prosumatorilor ar putea ajunge la 30.000 de membri, pentru ca pe termen lung România să ajungă la 500.000 de prosumatori.

„Dacă înmulțim cu 5-6 kW în medie putere instalată, ajungem la peste 2.000 MW (centrala de la Cernavodă are, de exemplu, o capacitate instalată de 2.100 MW)”, a declarat Florin Rădoi, director în cadrul ANRE, citeaza MEDIAFAX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.