Tichetele de masă pot fi majorate până la 15 lei

Legea care permite majorarea tichetului de masă până la 15 lei, faţă de 9 lei cât este în prezent, a fost promulgată de preşedinte, angajatorul putând să aleagă dacă va păstra valoarea actuală a tichetului sau îl va majora.

tichete de masaLegea pentru modificarea art. (3) alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevede că „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

„Este iniţiativa unor colegi de-ai noştri prin care se propunea posibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare şi doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a declarat preşedintele Comisiei de Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, după adoptarea amendamentului, în şedinţa comisiei.

Guvernul nu a susţinut majorarea valorii tichetului de masă, relatează mediafax.ro.

„Guvernul se opune tot timpul în perioade electorale unor astfel de măsuri, dar eu sper că nu are un impact decât benefic asupra bugetului ţării pentru că aceste tichete vor fi cheltuite în comerţ, sunt purtătoare de TVA, de venituri în plus la buget”, a declarat Solomon cu privire la poziţia Guvernului faţă de proiectul de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.