15 cetăţeni străini au fost depistaţi cu şedere ilegală în Cluj

pasaportUn număr de 15 străini au fost amendaţi pentru şedere ilegală în Cluj-Napoca. De asemenea, au fost sancţionate 5 societăti comerciale care au angajaţi cetăţeni străini fără a respecta normele legale.

Au fost controlate şi 5 societăti comerciale care au angajaţi cetăţeni străini. Toate acestea au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea obligaţiei de a notifica structurii de imigrări, copiile contractelor de muncă pentru cetăţenii străini. Cuantumul amenzilor aplicate fiind de 6.500 lei.

Agenţii de la Imigrări Cluj au depistat cu şedere ilegală un cetăţean din Nigeria care, la expirarea dreptului de şedere, nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia şi nici nu a părăsit teritoriul României. Acesta a fost sancţionat cu 400 lei. De asemenea au fost sancţionaţi contravenţional 13 cetăţeni străini: 11 R. Moldova, 1 Senegal şi 1 China, pentru nerespectarea obligaţiei de a preschimba permisul de şedere la schimbarea reşedintei, fiind îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări cu documentele necesare schimbării permisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.