Jean-Michel Jarre a electrizat publicul în Sala Polivalentă din Cluj – FOTO/VIDEO

Unul dintre pionierii muzicii electronice la nivel mondial, Jean-Michel Jarre, a oferit un spectacol impresionant de lumini și sunet la concertul pe care acesta l-a susținut vineri seara, 11 noiembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în fața a peste 5000 de participanți, în cadrul turneului internațional „ELECTRONICA” de promovare a ultimului său album cu același.

jean-michel-jarre

Jarre a urcat pe scenă în jurul orei 20:45 în aplauzele publicului și a salutat în limba română, apoi a început în forță spectacolul, cu câteva track-uri de încălzire și a continuat cu melodii de pe albumele care l-au adus în topurile internaționale în perioada anilor 80-90, „Oxygene” şi „Equinoxe”.

Peste 5000 de persoane au ocupat polivalenta clujeană, atât la nivelul superior, cât și la nivelul inferior și în fața scenei, pe scaune, iar vârsta medie a fost de aproximativ 30-40 ani, adică publicul nostalgic și cunoscător al muzicii lui Jean-Michel Jarre, cei care au trăit piesele lui în tinerețe, ascultându-le la radio Europa Liberă în perioada comunismului. Artistul francez a venit la Cluj-Napoca cu cinci tiruri de echipament, iar 200 de persoane au lucrat intens la pregătirea show-ului de aproximativ două ore pe care acesta la susținut. „Veteranul” care a definit muzica electronică a anilor ’80 și-a respectat fanii oferindu-le un spectacol de neuitat, iar majoritatea celor prezenți în sală au imortalizat cu telefoanele mobile o parte din show pentru a avea o amintire cu un artist pe care, cel mai probabil, nu vor mai avea șansă să îl vadă live. Nu au lipsit nici jocul de lasere, lumini și efectele 3D care au dat culoare sălii.

Spectatorii au putut vedea pe durata show-ului ce se întâmplă la pupitrul lui Jarre, artistul purtând o pereche de ochelari speciali cu cameră încorporată, oferindu-le imagini pe ecranul uriaș din fața sa.

La un moment dat, Jean-Michel Jarre i-a dedicat un track special fostului analist american de la NSA, Edward Snowden, cel care a făcut dezvăluiri importante cu privire la activitatea de supraveghere a populației folosite de guvernul american. Snowden locuiește în prezent în Rusia, unde a primit azil politic. Analistul american a apărut pe ecran într-un videoclip scurt, pe acordurile mixurilor lui Jarre. Francezul în vârstă de 67 ani a vorbit și despre Donald Trump, recent ales președinte al Statelor Unite ale Americii. „Avem nevoie de oameni ca Snowden, avem nevoie de whistle-blower-i, pentru a şti adevărul, altfel un alt Donald Trump poate apărea oriunde altundeva pe planetă”, a spus muzicianul, strârnind aplauzele celor 7000 de spectatori”.

Spectacolul s-a încheiat în jurul orei 22:30 în ovațiile și aplauzele spectatorilor, care s-a ridicat în picioare, iar Jarre a oferit trei bis-uri înainte de a încheia en-fanfare concertul din polivalenta clujeană.

„Mulțumesc Cluj, vă iubesc, sunteți fantastici! Fantastic oraș, fantastic public”, a spus Jean Michel Jarre în închiere, apoi a filmat și și-a făcut poze cu telefonul mobil cu sala ridicată în picioare!

Vă oferim câteva video-uri cu show-ul pe care Jean-Michel Jarre la susținut la Cluj:

Și primarul Emil Boc a luat parte la concert și a publicat un video spectaculos pe pagina sa de Facebook:

Evenimentul a fost organizat de Diesel Events și Quantum Media.

Text: Vasile Manu
FOTO/VIDEO © Adrian Lion – colaborator eClujeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.