15 iulie este ultima zi de înscriere la Murals of Youth, festivalul de artă murală dedicat liceenilor. Premii totale de peste 3000 de lei pentru câștigători

Între 30 august și 1 septembrie va avea loc, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, a doua ediție a Murals of Youth, festivalul de artă murală dedicat liceenilor.

Tinerii care vor să participe la concurs trebuie să trimită schițe, portofolii și detalii de înregistrare până în data de 15 iulie 2024, pe adresa de email a Comunității 156, organizatorul evenimentului.

După această dată, va avea loc selecția elevilor, efectuată de un juriu format din patru artiști, iar în luna iulie vor fi anunțați participanții la concurs.

Singura condiție pentru concurenți este să fie elevi de liceu (clasele IX-XII).

„Succesul pe care l-a avut evenimentul anul trecut ne-a surprins într-un mod extrem de plăcut, astfel încât această a doua ediție a venit ca o continuare firească.

De data aceasta, însă, evenimentul este unul de anvergură internațională. Vom avea și o mulțime de surprize pentru participanți și suntem convinși că tinerii care vor participa vor descoperi multe oportunități de afirmare”, a declarat prof. Sergiu Georgian Mazerschi, organizatorul festivalului.

Am participat la Murals of Youth anul trecut din curiozitate și pot spune că a fost una dintre cele mai incredibile experiențe din viața mea.

A fost o adevărată onoare să-mi văd lucrarea expusă în Piața Unirii și să fiu parte dintr-o comunitate globală de tineri artiști.

Am învățat foarte multe despre arta murală, am cunoscut oameni talentați și pasionați, și am câștigat o vizibilitate extraordinară pentru munca mea.

Sper ca toți tinerii pasionați de arta murală să se înscrie la concurs. Nu doar că veți avea ocazia să vă expuneți lucrările, dar veți trăi și o experiență de neuitat, iar câștigător nu este cel care ia premiul în bani, câștigător ești deja din momentul în care te-ai înscris la acest concurs”, a declarat Elian Orban, participant al ediției din 2023.

Premii în bani pentru câștigători

Concursul „Murals of Youth” se adresează liceenilor pasionați de arta murală, care vor avea, astfel, oportunitatea de a-și demonstra creativitatea și abilitățile artistice.

Pe lângă vizibilitatea extraordinară pe care o vor câștiga prin intermediul operelor lor expuse în Piața Unirii, câștigătorii vor fi recompensați cu premii în bani: 300 de euro pentru locul întâi, 200 de euro pentru locul al doilea și 100 de euro pentru locul al treilea.

Murals of Youth este mai mult decât un simplu concurs de artă. Este o celebrare a creativității și a talentului tinerilor din întreaga lume.

Piața Unirii din Cluj-Napoca devine o pânză imensă pe care acești artiști își pot exprima viziunea și ideile, aducând mai multă culoare orașului nostru.

Sunt profund impresionat de pasiunea și originalitatea pe care le-am văzut anul trecut și abia aștept să descopăr creațiile din acest an.

Îi încurajez pe toți elevii de liceu care au o pasiune pentru arta murală să se înscrie și să profite de această oportunitate unică de a-și prezenta talentul într-un cadru internațional”, a declarat prof. Sergiu Georgian Mazerschi, organizatorul festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.