1500 de elevi clujeni au doborât un record mondial în prima zi a Zilelor Clujului

Deschiderea oficială a celei de a cincea ediții a Zilelor Clujului a avut loc vineri, 22 mai, începând cu ora 18:00, în Piața Unirii, și a culminat cu doborârea unui record mondial.

cup song zilele clujului 2015

Peste 1500 de elevi au bătut, cu ajutorul unor pahare, ritmul specific al piesei „When I’m Gone” din filmul Pitch Perfect, cântec care a declanșat un adevărat fenomen la nivel mondial. Alături de tinerii clujeni s-a aflat și solista Alexandra Ungureanu și colegii ei de la Crush.

Recordul este un proiect inițiat de către școala britanică internațională Transylvania College, singura acreditata din Transilvania, desfășurându-se cu sprijinul Primariei municipiului Cluj-Napoca si al Federatiei SHARE.

In record s-au inscris 26 de scoli, inscrierea fiecarei scoli realizandu-se pe baza trimiterii unei inregistrari video cu elevii care vor reprezenta scoala, interpretand „When I’m Gone”/Cups Song. Recordul este detinut in prezent de catre o scoala din Canada.

„Sunt foarte mandru de tinerii nostri care au pregatit acest record, care se implica in sarbatoarea orasului nostru. Zilele Clujului din acest an sunt o celebrare a celei mai pretioase resurse pe care Clujul o are: tinerii sai si acest record este una dintre cele mai puternice dovezi in acest sens. Entuziasmul, candoarea, efervescenta specifice tineretii vor cuceri orasul, provocandu-ne pe toti sa ne bucuram si sa ne destindem impreuna. Va doresc o sarbatoare plina de bucurii, in care sa ne amintim ca suntem unici, suntem puternici si suntem norocosi sa traim in inima Transilvaniei, Cluj-Napoca!”, a declarat primarul Emil Boc.

„Suntem singura tara din Europa care reuseste sa adune un numar atat de mare de elevi din mai multe scoli, ceea ce demonstreaza ca fara doar si poate Clujul este Capitala Europeana a Tineretului! Scopul principal al proiectului a fost reunirea unui numar cat mai mare de elevi, pentru a demonstra inca o data ca muzica nu are bariere, nu are limite ce tin de statut social, religie, rasa, sau dizabilitati. Iar acum demonstram impreuna cu peste 1500 de elevi si profesori ca excelenta poate fi atinsa prin creativitate, responsabilitate si respect pentru diversitate!” a declarat initiatorul acestui proiect Ana-Maria Eli.

One thought on “1500 de elevi clujeni au doborât un record mondial în prima zi a Zilelor Clujului

  1. Valorifica-ti timpul liber si castiga bani de acasa. Cautam operatori pc( cunostinte minime) seriosi si rabdatori. INSTRUIREA se face prin 12 cursuri gratuire prin email, iar la terminarea acestora puteti continua sau va puteti retrage. Poti castiga 300 euro pe luna pentru inceput si castigul poate creste, dar pe termen lung.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Trimite „Info” la adresa de email [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.