2 ani de la Colectiv: Clujul iese în Piaţa Unirii pentru a comemora victimele!

Luni, 30 octombrie 2017, se împlinesc doi ani de la tragedia din clubul Colectiv care a îndoliat România, în care şi-au pierdut viaţa 65 de persoane şi a mutilat pe viaţă, fizic şi sufleteşte alte câteva sute. 

Clujenii se vor aduna, luni, în Piaţa Unirii, de la ora 18:00, pentru a comemora victimele tragicului eveniment prin depunere de flori şi candele, audierea unei piese muzicale devenită simbol al tragediei și al luptei împotriva corupției, un moment de reculegere în cinstea tinerilor care și-au pierdut viața, urmat de punctarea succintă a ceea ce s-a întâmplat în noaptea tragică și de discuții libere cu participații la comemorare. 

Pe lângă obiectivul principal comemorativ, evenimentul are ca scop și manifestarea protestului și a dezaprobării față de faptul că, la doi ani de la tragedie, procesul pe rol nu se judecă încă. În continuare suntem în pericol în spațiile publice, iar dotările spitalelor, ale secțiilor de arși în primul rând, nu s-au îmbunătățit prea mult. 

La 2 ani de la Colectiv nu există încă vinovați, iar dacă s-ar întruni condiții similare, probabil că tragedia s-ar produce din nou, la indigo. Avem nevoie de vinovați ca să știm cum au greșit, pentru ca alții să nu greșească la fel. Avem nevoie de vinovați pentru ca alți oameni să nu mai moară în aceleași condiții. Și pentru ca morții noștri să nu fi murit în zadar. 

Comemorarea este organizată de grupul civic informal Umbrela Anticorupție Cluj.

De asemenea, Flying Circus organizează un concert comemorativ în memoria victimelor, de la ora 20:00, cu intrare liberă, la care au răspuns trupele: 

Caustic – 20:30 – 21:00

Toy Machines – 21:15 – 21:45

Nava Mama – 22:00 – 22:30

Front – 22:45 – 23:15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.