Rareș Bogdan, concedii de lux alaturi de Călin Mitică, omul de afaceri anchetat de DNA pentru dare de mita si spalare de bani

Omul de afaceri Călin Mitică, retinut de procurorii DNA pentru dare de mita si spalare de bani, isi trata jurnalistii protejati in lux. Unul dintre acesti jurnalisti a fost Rares Bogdan, realizator la Realitatea TV, post unde Mitică a ajuns sa aiba influenta, scria Ziarul de Investigatii in iunie 2013.

calin mitica si rares bogdan concediu

Potrivit unei anchete din 2013 a Obiectiv.info, Călin Mitică, proprietarul Remarul 16 Februarie, avea conexiuni importante in cadrul CFR, obtinand de-a lungul timpului contracte de sute de milioane de lei prin firmele sale. Numai in 2008 acesta a obtinut printr-o alta firma detinuta, CFR SIRV, un contract de 350 milioane de euro de la CFR pentru repararea a 300 de vagoane, iar Remarul 16 Februarie a obtinut 190 milioane de lei pentru vanzarea catre CFR Calatori a 40 de rame electrice.

Călin Mitică este acuzat, printre altele, de dare de mită şi spălare de bani. Potrivit DNA, Mitică ar fi obţinut mai multe contracte din bani publici pentru companiile sale, Transferoviar Group şi Remarul 16 Februarie, prin complicitatea unor şefi din CFR Călători.

Jurnalistii de la Kamikaze au demostrat intr-o ancheta mai veche legăturile lui Mitica cu stațiile Realitatea TV din Ardeal. Negocierea pentru intrarea în parteneriat cu Realitatea s-a făcut prin intermediul unei alte firme, Presa Zece SRL. Schema a fost descrisă de jurnalistul Rareș Bogdan, asociat cu Mitică în Clever Media SRL, editorul ziarului Ziua de Cluj: „Clever Media nu a preluat nimic. Deci dacă intrăm într-un parteneriat cu Realitatea, intrăm cu Presa Zece SRL, care este vehiculul cu care am intrat și în acționariatul de la NCN (televiziune din Cluj – n.r.), unde deținem 38%. Deocamdată suntem la stadiul de discuții. Presa Zece SRL este coeditor la Ziua de Cluj”, declara Rareș Bogdan în septembrie 2010. Acum, Rareș Bogdan este realizator tv la Realitatea TV în București.

calin mitica rares bogdan concediu 2

Mai departe: Presa Zece SRL este in faliment, deținută de un anume Marius Baica și Ramona Valerica Diță. Marius Baica deține și Nova Cominvest, societate care a cumpărat 6,5% din acțiunile Remarul 16 Februarie de la Transferoviar, societăți controlate de Călin Mitică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.