Ponta incearca sa cenzureze internetul. Macovei: „CNA a devenit sluga PSD-ului!”

Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, afirma ca o emisiune online la care urma sa participe a fost anulata la solicitarea CNA. „CNA il slugareste pe Ponta si vrea sa cenzureze Internetul”, sustine Macovei.

monica macovei

„Ar fi trebuit să particip (n.r. miercuri) la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anunțată de reprezentanții ProTV că emisiunea a fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA. Mai mult, emisiunea la care a participat astăzi contracandidatul Johannis a fost ștearsă de pe site.

Orice intervenție a CNA asupra conținutului unui site de internet reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a legislației române și europene.

CNA are atribuții doar în audiovizual și funcționează într-o țară UE, nu în Rusia sau China.

Suntem în fața unui precedent periculos pentru democrație. Internetul este un spațiu liber de comunicare în afara reglementărilor CNA, iar asta sperie un partid cu valențe totalitare, așa cum este Partidul Social Democrat.

Dezvoltarea internetului a oferit oportunități societăților deschise: a întărit libertatea de exprimare și a obligat guvernele să fie mai transparente.

Reglementarea internetului poate înrobi cetățeanul. Într-un stat de drept nu avem nevoie de structuri birocratice și politizate precum CNA. Audiovizualul este deja reglementat și vedem cu toții mizeria de pe micile ecrane la care CNA închide ochii.

Internetul este un spațiul al libertății și trebuie să rămână așa! Îi cer lui Victor Ponta și slugilor sale de la CNA să nu mai cenzureze libertatea de exprimare”, a afirmat Macovei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.