”2014 FIFA World Cup Brazil”, jocul oficial al Cupei Mondiale din Brazilia

Pe data de 15 aprilie este programată lansarea, mai întâi pentru piața nord-americană, a jocului oficial al Cupei Mondiale FIFA din Brazilia – 2014, numit „2014 FIFA World Cup Brazil”. Gamerii europeni și australieni vor putea achiziționa produsul din 17 aprilie, iar cei japonezi din 24 aprilie.

2014 fifa world cup brazil

Titlul este comercializat de Electronic Arts Sports și va fi disponibil pentru PlayStation 3 și Xbox 360.

Creatorii săi, cei de la EA Canada, i-au asigurat pe fanii jocurilor FIFA că au rafinat sistemul de dribling, de executare și apărare a penalty-urilor, au mărit precizia paselor virtuale, iar jucătorii vor fi capabili de un control mai exact al mingii. De altfel, dezvoltatorii au îmbunătățit chiar și reacțiile spectatorilor, atât ale celor prezenți în tribună, cât și ale celor din fața televizoarelor. Antrenorii echipelor virtuale vor avea posibilitatea să vadă bucuria spectatorilor din fața televizoarelor, în cazul în care echipa favorită marchează, prin intermediul unor secvențe derulate automat după momentul înscrierii unui gol.

În premieră pentru un joc video dedicat Campionatului Mondial de Fotbal, este disponibilă o secțiune numită „Drumul spre Cupa Mondială”, jucătorii putând alege din nu mai puțin de 203 echipe naționale, pe care le pot califica la competiția din Brazilia și, ulterior, conduce spre marea finală.

O altă secțiune, „Drumul spre Rio de Janeiro”, se adresează competitorilor online.

Alte moduri incluse în „2014 FIFA World Cup Brazil” sunt „The Captain Your Country”, „Online FIFA World Cup”, „Story of Qualifying” și „Story of the Finals”.

Jocul cuprinde reproduceri detaliate ale tuturor celor 12 stadioane pe care urmează să se dispute meciurile din Brazilia, precum și un număr de 7.469 jucători și 19 manageri oficiali licențiați.
Coloana sonoră a produsului a fost dezvăluită de EA Sports la 1 aprilie 2014 și conține melodii cu specific brazilian, interpretate de artiști precum Tinie Tempah și Switchfoot. Vocile comentatorilor sunt asigurate de Andy Goldstein, Ian Darke, Michael Davies și Roger Bennett, iar secvențele de comentarii din joc însumează peste 15 ore.

Primul joc video oficial dedicat Campionatului Mondial de Fotbal a fost ”World Cup Carnival”, lansat în 1986. A urmat ”World Cup Italia ’90”, dezvoltat și publicat de Sega pentru Mega Drive, Master System și MS-DOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.