Echiparea şi modernizarea ambulatorului Spitalului Clinic Municipal „Clujana”

Primaria municipiului Cluj-Napoca a semnat în data de 28 martie 2014 contractul de finanţare a proiectului european privind modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului „Clujana”, Spitalul Clinic Municipal aflat în subordinea Consiliului local Cluj-Napoca.

spitalul clujana

Valoarea totala a proiectului este de 32.306.270,35 lei, din care suma nerambursabila solicitată este de 22.161.602,85 lei.

Contribuţia la cheltuielile eligibile revine municipiului Cluj-Napoca si se ridica la 452.277,61 lei, la fel cu contributia la cheltuielile neeligibile in valoare de 3.482.874,41 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care perioada de executie a lucrarilor este de 12 luni.

„Proiectul promoveaza asigurarea unui nivel optim al starii de sanatate si al calitatii vietii, cu efecte multiplicatoare ce vizeaza crearea unui sistem de sanatate mai orientat spre prevenirea bolilor, capabil sa ofere populatiei serviciile necesare pentru mentinerea si dobandirea unei mai bune stari de sanatate”, a declarat primarul Emil Boc.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj–Napoca în vederea eficientizării serviciilor de sănătate şi asigurării unui înalt nivel de protecţie a sănătăţii umane. Acest lucru se va realiza prin modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului, reamenajarea spatiului acestuia in vederea cresterii capacitatii de diagnostic si tratament, reducand astfel numarul internărilor si durata medie pentru cei internati si dotarea cu aparatura medicala de specialitate si cresterea numarului de persoane care beneficiaza de infrastructura de sanatate modernizata/echipata cu aproximativ 20%.

De asemenea, vor fi achiziţionate 174 de echipamente, dintre care, 15 sisteme funcţionale de consultaţie/tratament, 17 echipamente IT de uz medical şi 142 de echipamente medicale, printre care un computer RMN, ecografe doppler 4D, băi galvanice cu uşă Rocher ş.a.m.d.

Proiectul de finantare din fonduri nerambursabile  „Modernizarea si echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic municipal Cluj–Napoca, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala” a fost depus in 2009, de catre municipiul Cluj-Napoca, in calitate de solicitant, pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007-2013, Anexa 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.