25 de jucători au participat la reunirea lotului Universității Cluj! Cristian Ene, noul transfer al echipei!

Universitatea Cluj s-a reunit luni, 15 ianuarie, și au efectuat primul antrenament din 2018 în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Antrenorul Adrian Falub a avut la dispoziție 25 de jucători, singura noutate fiind Cristian Ene, un atacant transferat de la FC Viitorul.

„U” Cluj nu ar trebui să aibă emoții în privința promovării, este mesajul pe care l-au transmis suporterilor atacantul Dorin Goga și mijlocașul Gabriel Giurgiu.

„Vrem să începem returul cu dreptul și să ajungem în Liga a 2-a. Nu ar trebui să avem emoții în privința promovării, am mai spus-o. Nu va fi lejer, dar nu consider că vom întâmpina probleme la felul în care suntem organizați și pregătiți. Anul trecut am făcut o figură frumoasă, mai ales în Cupa României, unde am întâlnit echipe mai bine cotate decât noi. Am demonstrat prin jocul prestat că nu suntem o formație de Liga a 3-a, însă am pornit pe acest drum, am ales să facem pașii treptat și, deocamdată, aici suntem”, a declarat Goga, completat de căpitanul „Șepcilor roșii” pentru site-ul oficial, fcuniversitateacluj.ro.

„Trebuie să tratăm foarte serios partea a doua a campionatului, pentru că am avut unele probleme în tur. Depinde numai de noi dacă vom ajunge în Liga a 2-a. Suntem pe primul loc, iar dacă vom rămâne concentrați și ne vom face treaba pe teren, nu cred că vom rata promovarea”, a subliniat Giurgiu.

Antrenorul nostru a fost, în schimb, mai moderat și a avertizat că „U” nu va avea o misiune facilă în retur.

„Vrem să promovăm, rămâne de văzut dacă și putem. Suntem într-o poziție bună și trebuie să muncim mult, să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Nu va fi simplu, am văzut în tur că am ajuns destul de târziu pe primul loc. Ne aflăm aici și nu avem voie să mai pierdem această poziție. Cred că va fi un retur echilibrat. Nu avem foarte multe puncte avans, ca să spunem că suntem deja promovați, dar avem o șansă mare de care trebuie să profităm. În serie sunt echipe bune, care se vor întări și ele. Ne mai trebuie un fundaș stânga, un mijlocaș și un vârf”, crede Falub.

Lotul va fi completat în perioada următoare cu nume noi, a confirmat managerul sportiv al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău.

„Obiectivul pentru 2018 este promovarea și formarea unui lot competitiv pentru Liga a 2-a începând de astăzi. Lotul nostru este valoros, băieții au demonstrat că pot face diferența. Vor mai veni jucatori cel puțin la nivelul celor experimentați, dar și fotbaliști foarte tineri, de 16-17 ani, pentru că vrem să facem o investiție în viitor”.

Lotul prezent la reunire

Portari: Călin Albuț, Iulian Dinu, Rareș Pop, Andrei Pop, Andrei Gorcea

Fundași: Rareș Takacs, Paul Chiș, Octavian Abrudan, Mihai Onicaș, Andrei Cordoș, Tudor Telcean, Victor Manu

Mijlocași: Gabriel Giurgiu, Adrian Micaș, Răzvan Greu, Octavian Ursu, Denis Hordouan, Andrei Cobârzan, Raul Saroși, Sebastian Salcău

Atacanți: Cristian Ene, Dorin Goga, Iuliu Hațiegan, Valentin Lemnaru, Brian Lemac

Învoit: George Florescu

„U” Cluj a anunțat transferul fotbalistului Cristian Ene (20 ani) de la FC Viitorul, care a efectuat luni dimineață primul antrenament alături de noii săi colegi.

 

„Când am aflat că mă doresc cei de la „U”, nu am stat foarte mult pe gânduri deoarece admiram de mic suporterii minunați care sunt aici. Venirea mea la “U” cu siguranță e un pas înainte pentru mine. Această echipă îmi oferă ocazia de a juca cu acești suporteri minunați în tribune, ceea ce acum și în Liga 1 vezi doar la unele echipe. Este o provocare pentru mine și sper să marchez cât mai multe goluri pentru Universitatea Cluj și să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele. Proiectul de aici este unul de viitor, ceea ce m-a încântat foarte mult când am aflat”, a precizat Ene pentru site-ul clubului.

Fost internațional Under 19, Ene are două goluri în tricoul echipei naționale a României și alte 24 pentru Viitorul 2, toate marcate în ultimul sezon din Liga a 3-a, când a fost desemnat golgheterul competiției. A debutat în toamna anului trecut pentru prima echipă pregătită de Gheorghe Hagi, în 16-imile Cupei României, cu o “dublă” în meciul câștigat împotriva celor de la CSM Școlar Reșița (4-2).

Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.