3 condiții importante de îndeplinit pentru a-ți păstra angajații

Vreme de zeci de ani bunicii și părinții noștri considerau că a-ți găsi un loc de muncă este un lucru foarte important pentru a-ți întreține familia. Și în continuare este adevărat. Diferența dintre generațiile lor și generația tinerilor de astăzi este că bunicii și părinții țineau foarte mult la ideea de a ieși la pensie de la același job. Rămânând acolo îți oferea stabilitate și aveai siguranța zilei de mâine. 

Astăzi, o parte dintre tineri consideră că este un beneficiul să experimentezi mai multe locuri de muncă. Câștigi experiență, descoperi ce îți place, întâlnești foarte mulți oameni, creezi relații și aceste lucruri pot avea o influență pozitivă asupra vieții. Pe de altă parte, există o categorie de oameni care își doresc să simtă aceeași stabilitate pe care o simțeau părinții lor. Pentru aceștia, dar nu numai, ci pentru toți angajații companiei tale, poți face ca visul lor să devină realitate.

Dar să o luăm cu începutul. Până la momentul în care vei avea acești oameni care să lucreze cu și pentru tine, trebuie să îi cauți. Ai opțiunea de a face chiar tu research sau de a angaja o firmă de HR. Având în vedere că acesta este un proces care solicită mult timp – dar și din multe alte motive – ideea de a acționa pe cont propriu nu este atât de sustenabilă. Prin urmare, serviciile unei firme de HR sunt exact ceea ce ai nevoie. 

Pe site-ul celor de la humansources.ro poți afla mai multe informații despre aceasta. Desigur, este nevoie ca firma să cunoască în detaliu ceea ce cauți la un angajat pentru a-ți aduce cei mai buni candidați. Dar ce trebuie să faci tu ca să îi păstrezi?

Iată 3 condiții pentru a convinge angajații să rămână pe perioadă nedeterminată în compania ta

·         Oferă-le condiții de lucru adecvate. Studiile din psihologie susțin faptul că oamenii sunt mult mai motivați să lucreze atunci când se simt bine în mediul în care își desfășoară activitatea. Sunt mai productivi și mai fericiți. Iar un angajat care beneficiază de condiții de lucru adecvate, care să-l facă să vină cu plăcere la serviciu este un angajat care își va dori să rămână pe termen lung și foarte lung. Așadar, investește în bunăstarea forței de muncă și vei avea atât o relație foarte bună cu oamenii tăi, cât și angajați pe termen lung.

·         Atâta timp cât consideri că sunt exact ceea ce cauți, oferă-le ceea ce își doresc: contractul de muncă pe perioadă nedeterminată. Le vei demonstra că îi apreciezi pentru munca lor, le vei da încredere că se descurcă în compania ta, iar ei te vor răsplăti prin a-ți aduce rezultate. A crede în oameni este o forță extraordinară care motivează foarte intens.

·         Crează o relație bazată pe comunicare. Nu există relații interumane care să nu funcționeze atât timp cât comunicarea se produce într-un mod asertiv. Fii deschis la a asculta versiunea fiecărui angajat dacă apare vreo problemă, fii rațional și onest. Angajații tăi vor aprecia deschiderea și vor avea, din nou, încredere atât în tine, cât și în relația dintre voi. Și își vor dori, în continuare, să rămână în locul în care simt că sunt ascultați.

Ideea de bază la a-ți păstra angajații pe termen cât de lung este simpla idee de a crea o relație bazată pe sinceritate, deschidere și asertivitate în comunicare. Fiecare om are momente bune sau rele, greșește sau excelează. Iar dacă tu vei încerca să înțelegi omul înaintea funcției, compania nu va avea decât de câștigat. Important este să cunoască și cei de la firma de recrutare aceste informații. Spune-le să le transmită viitorilor angajați aceste valori în care crede compania ta. Este nevoie să colaborezi îndeaproape și cu ei. Dar aici găsești mai multe informații despre Human Source și despre cum puteți colabora.

În concluzie, aceste trei condiții de păstrare a unui angajat pe termen lung sunt ceva ce este normal să se întâmple în orice companie. Sunt lucruri studiate pe care dacă le vei aplica vei avea foarte multe rezultate frumoase.

Sursa foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.