3 greșeli pe care să nu le faci atunci când îți construiești casa visurilor tale

Atunci când, în sfârșit, ai strâns suma de bani de care aveai nevoie pentru a-ți cumpăra o casă sau pentru a o reamenaja pe cea veche, ai grijă să nu faci anumite greșeli pe care poate le-ai făcut și în trecut fără să-ți dai seama. Acest lucru presupune un plan bine gândit, pentru a eficientiza costurile și a obține rezultatul mult dorit, așa că nu te grăbi niciodată să iei decizii impulsive și fă lucrurile cu răbdare. Acest articol ți-a pregătit câteva greșeli pe care oamenii le fac adesea, fie din grabă, fie din neatenție, fapt ce pe termen lung le poate pune bețe în roate, chiar dacă pe moment pare cea mai bună decizie. Urmărește-l în continuare și vezi ce greșeli să NU faci atunci când îți amenajezi casa!

Iată 3 greșeli frecvente pe care oamenii le fac atunci când își decorează casa

1. Nu țin evidența costurilor pe hârtie

Primul aspect esențial atunci când plănuiești să-ți reabilitezi vechea casă, ori să o amenajezi pe cea nouă și pe care mulți îl neglijează este să ai întotdeauna o listă cu tine unde să notezi toate cheltuielile pe care le faceți. În cazul în care nu faci asta, la fel ca majoritatea oamenilor, te vei trezi la final că nu știi pe ce s-au dus banii, deoarece nu ai ținut absolut deloc evidența prețurilor atunci când ai făcut achizițiile și nu te-ai ghidat după un plan bine stabilit pe care să-l urmezi cu strictețe. Orice ai face în viață este indicat să fii organizat, practic și atent pe ce dai banii, așa că ia serios în calcul acest lucru!

2. Nu folosesc mereu materiale de calitate

După ce ți-ai făcut un plan și ai notat toate achizițiile pe care le-ai făcut și urmează să le faci, ai grijă la materialele pe care le alegi pentru casa ta. De la acoperiș, până la vopsea, orice detaliu este esențial pentru a avea parte de un rezultat eficient pe termen lung. Nu încerca să te orientezi doar către acele materiale ieftine, pentru a salva niște bani, pentru că în felul acesta, nu vei ajunge decât să scoți mai mulți bani din buzunar, pe o perioadă mai lungă de timp. Alege întotdeauna materiale calitative pentru casa ta, deși pot fi mai scumpe, deoarece ele vor face diferența categoric datorită rezistenței în timp, iar tu vei reuși să amortizezi achiziția. Spre exemplu, pentru a avea parte de un rezultat excepțional în ceea ce privește exteriorul casei tale, poți apela cu încredere la lavabila exterioară de calitate înaltă a celor de la BenjaminMoore.ro.

3. Fac achiziții impulsive și inutile

O altă greșeală des întâlnită în rândul oamenilor care fac renovări la casă sunt cumpărăturile impulsive care, ulterior, se transformă în achiziții inutile. Din dorința de a obține un rezultat cât mai rapid și plăcut, aceștia cumpără tot felul de lucruri care ”cred că le-ar trebui” pentru ca la final să realizeze că nu mai au nici măcar unde să le depoziteze. Nu fi unul dintre acei oameni și nu cumpăra niciodată mai mult decât ai nevoie, chiar dacă vezi tot felul de lucruri atrăgătoare în magazin.

Așadar, pentru a face o treabă excelentă atunci când îți decorezi, amenajezi sau renovezi casa, fii organizat, răbdător, practic și cumpătat, iar rezultatele vor fi unele pe măsură!

 Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.