Top 3 avantaje ale hostingului VPS pentru intreprinderile mici si mijlocii

La ora actuala, prezenta in online este esentiala pentru orice fel de intreprindere, indiferent de dimensiune. Daca intreprinderile mari au resursele de a se dezvolta atat online, cat si offline, prin prezenta unui brand puternic, intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa-si gestioneze cu atentie bugetele. Cu toate acestea, prezenta pe Internet devine din ce in ce mai importanta pentru aproape toate tipurile de business, mai ales intr-o perioada in care online-ul este cel mai eficient si sigur mediu care asigura comunicarea dintre comercianti si clienti.

In plus, pentru siguranta din mediul online, este necesar un server corespunzator, care poate asigura o functionare corecta a site-ului intreprinderii, dar si securitatea datelor.

Iata care sunt cele mai importante avantaje ale hostingului VPS

Foarte populara pentru IMM-uri este gazduirea printr-un VPS (sau Virtual Private Server). Aceasta aduce multe avantaje specifice, mai ales pentru intreprinderile care cauta o varianta economica, dar sigura. In plus, se poate plia pe nevoile specifice ale fiecarui tip de site si, prin urmare, a activitatii firmei care poate oferi atat produse, cat si servicii.

Hostingul VPS poate fi personalizat

Varianta de hosting prin VPS are avantajul de a include mai multe functii care ajuta intreprinderile de toate dimensiunile sa-si personalizeze mediul de gazduire. Intr-o anumita masura, acest tip de hosting se aseamana cu cele care folosesc servere dedicate ce gazduiesc un singur site. 

Chiar daca gazduieste mai multe site-uri, un VPS ofera fiecaruia o anumita parte din memoria sa, pe care o gestioneaza in functie de nevoile specifice. De asemenea, investitiile care se fac in acest tip de hosting se muleaza pe cerintele unui IMM.

Control suplimentar

Costurile pentru hostingul partajat sunt mai mici in comparatie cu serviciile care presupun un server dedicat. Acest lucru inseamna ca, de obicei, controlul asupra unui site gazduit de un server partajat este redus. Totusi, in cazul hostingului prin VPS, controlul asupra site-ului este similar serverelor dedicate, iar costurile raman la un nivel redus. Avantajul apare ca urmare a faptului ca un VPS permite utilizatorilor sa instaleze programe personalizate, precum si sa utilizeze mai multe resurse decat in cazul unui server partajat obisnuit.

Trimiterea volumelor mari de informatii

Cea mai usoara modalitatea pentru o intreprindere de a tine legatura cu publicul sau este prin e-mail. De la newslettere pana la prezentarea de oferte, IMM-urile folosesc e-mailurile pentru a-si tine la curent clientii cu cele mai noi informatii, iar bazele lor de date sunt intr-o continua crestere. De aceea, este nevoie de un VPS care sa permita trimiterea de informatii in volume mari si chiar intr-o perioada relativ scurta de timp. Cu ajutorul unui VPS, se pot trimite peste 500 de e-mailuri pe ora, ceea ce inseamna ca informatia lansata poate ajunge la intreaga baza de date a unei intreprinderi.

Prin urmare, un VPS este solutia care poate ajuta o intreprindere mica sau mijlocie sa-si fructifice prezenta in online, mai ales intr-o perioada in care Internetul este principalul canal de comunicare.

sursa foto: envato.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.