Pleacă în vacanță fără griji – ce să pregătești pe lângă bagaj

Dacă deschiderea granițelor mai multor destinații de vacanță o dată cu relaxarea restricțiilor din pandemie ți-a alimentat și ție dorința de a pleca în concediu în străinătate vara aceasta, există câțiva pași pe care este util să îi ai în vedere pentru a putea pleca liniștit în vacanță. Destinația și bagajul nu sunt, adesea, singura grijă a concediului, așadar evaluează toate aspectele călătoriei înainte de a lua o decizie.

Ce să ai în vedere atunci când pleci în concediu 

Asigurarea de călătorie 

Evenimentele neprevăzute pot avea loc și în timpul zilelor de concediu, așadar este util să ai semnată o asigurare de călătorie cu tine în caz că se întâmplă să vizitezi și spitalele destinației de vacanță. Indiferent de natura accidentului, o asigurare de călătorie pe care o procuri înainte de a pleca te va scuti de eventuale cheltuieli pentru intervenții medicale în străinătate. 

Mijlocul de transport 

Chiar dacă plecatul cu avionul în vacanță este o variantă populară în zilele noastre atunci când vine vorba de plecat în concediu, s-ar putea să pierzi unele părți bune ale drumului înspre destinația de vacanță. Astfel, o cursă cu mașina sau cu autocarul pot fi opțiuni care să facă zilele libere mult mai distractive. Apelează cu încredere la transportul din România în Franța cu Tabita Tour și este foarte posibil să ajungi să-ți faci prieteni noi de vacanță pe drum. 

Animalele de companie 

Animalele de companie fac și ele parte din familie, însă în zilele de concediu este important să știi termenii în care le vei putea lua cu tine, de la transport până la condițiile de cazare de la destinație. Asigură-te că fiecare locație în care vei fi este pet friendly, altfel vacanța se va transforma într-o alergătură de colo-colo pentru a include și animalele de companie în opțiunile pe care le ai. Există mereu opțiunea de a lăsa prietenii companioni acasă, fie în grija apropiaților, fie unor adăposturi specializate în îngrijirea animalelor de companie pentru perioade scurte.

Eventualele vaccinuri obligatorii

În funcție de regiunea geografică în care vei călători, există o serie de vaccinuri pe care este recomandat să le ai pentru a te proteja de factori externi care ar putea genera boli sau infecții. În special dacă este vorba despre zone tropicale, este recomandat să verifici cu câteva săptămâni înainte care este agenda de vaccinare necesară zonei respective, pentru a fi eligibil pentru călătorie. Vaccinul împotriva febrei galbene, de exemplu, este un vaccin obligatoriu în măsurile internaționale de călătorie, însă fiecare regiune tropicală are câteva vaccinuri adiționale de care trebuie să ții cont.

Spontaneitatea poate avea de suferit în momentul în care decizi să pleci în vacanță în momentul în care ții cont de aceste condiții, însă este mereu mai util să fii în siguranță decât să regreți ulterior. O vacanță aparent perfectă poate fi cu ușurință ruinată dacă nu ai ținut cont la timp de demersurile necesare plecării în concediu. Evită momentele de stres suplimentar și asigură-te că totul este pus la punct în momentul în care pleci spre destinația de vis. 

Sursa foto: unsplash.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.