O aeronavă Spartan a plecat spre Bruxelles cu medicul rănit în incendiul de la Neamț

Medicul Cătălin Denciu, care a fost rănit sâmbătă când încerca să salveze pacienţii în timpul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ va fi tratat în Belgia la Spitalul Regina Astrid, specializat în tratamentul pacienților arși.

„Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti”, anunţă MApN.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7.30.

Medicul de gardă a suferit arsuri puternice după ce a intrat în flăcări pentru a salva pacienții. Zece persoane și-au pierdut viața în urma incidentului de pe secția ATI a Spitalului Județean Neamț, opt în incendiu și două în timpul transferului către UPU, din cauza stării grave în care se aflau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.