3 proiecte de făcut în casă pentru orice clujean descurcăreț

În ceea ce privește imaginația clujenilor, se știe că aceasta nu cunoaște limite, iar unul dintre capitolele la care excelează este realizarea unor proiecte de îmbunătățire a casei. Fie că e vorba de o zugrăveală proaspătă, fie de schimbarea mobilei, un proiect de amenajare a locuinței are rolul de a împrospăta atmosfera din locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului. 

Idei practice pentru proiecte de Home & Deco   

1. Construiește-ți o bibliotecă la tine acasă 

Ideea de a construi ceva din lemn nu ar trebui să te sperie, având în vedere că nu trebuie să începi cu un un lucru complex din prima. 

Ca proiect inițial, poți lua în calcul construirea unei biblioteci de sine stătătoare sau a uneia din rafturi simple, care vor fi prinse pe perete.

Pentru a începe acest proiect, trebuie să alegi locul din casă unde ți-ai dori să amplasezi o bibliotecă și să iei măsurătorile necesare. Apoi, nu îți rămâne decât să mergi la un magazin de bricolaj sau să comanzi online materialele de care ai nevoie.  

Cei din magazin te vor sfătui în legătură cu modul de montare a rafturilor sau a bibliotecii dorite și îți vor oferi și câteva sugestii de care ar fi bine să ții cont, având în vedere experiența lor. 

Pentru mai multă inspirație, poți arunca un ochi peste aceste biblioteci și rafturi

2. Schimbă-ți instalațiile din casă sau din curte 

Când vine vorba de instalații, toată lumea fuge de schimbarea lor și așteaptă până în ultimul moment pentru a face modificările necesare. De regulă, oamenii înlocuiesc cablurile, țevile și consumabilele doar atunci când se strică, iar acest lucru te poate prinde în cele mai nepotrivite momente.

De ce să aștepți să ți se spargă o țeavă și să îți inunzi casa, când poți schimba din timp instalațiile vechi din locuință și să eviți o situație neplăcută? 

Înlocuirea cablurilor, schimbarea țevilor și a consumabilelor nu este un proiect la fel de intrigant și interactiv ca celelalte menționate în articol, însă cu siguranță este cel mai important dintre ele. 

Dacă nu știi de unde poți găsi materiale de calitate pentru acest gen de proiecte, te poți inspira de aici

3. Crearea unei grădini pe balcon 

Este o eră în care orice tip de plantă se află la doar un click distanță, ceea ce face posibilă comandarea oricăror tipuri de semințe din lume. 

Așadar, dacă îți dorești să faci o grădină chiar la tine pe balcon, e îți recomandat să începi cu plantele, legumele și florile cele mai populare în România. 

Acestea vor fi mai puțin costisitoare, iar pentru început e bine să pornești la drum cu ceva simplu. Astfel, vei avea mai multe locuri de unde să ceri sfaturi și investiția inițială va fi mult mai mică decât dacă ar fi să comanzi din prima niște plante sau flori exotice. 

În acest mod te vei putea bucura de spațiu verde la tine acasă, tot timpul anului.   

Indiferent de proiectele care se pliază nevoilor tale, nu uita să folosești materiale de calitate, pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să repari.  

Sursa foto 1: Shutterstock.com

Sursa foto 2,3,4: Storyblocks.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.