Știai că în Cluj există peste 22.000 de FEMEI DE AFACERI? Află 3 activități casnice pe care NU le fac niciodată!

Chiar și pentru cei care nu locuiesc în Cluj, este cunoscut faptul că acesta prezintă numeroase oportunități pe plan profesional, atât în cadrul companiilor, cât și pentru mediul de afaceri. Nu degeaba orașul a întrecut alte metropole din Europa în ceea ce privește calitatea vieții, potrivit unui studiu realizat cu câțiva ani în urmă. 

Pe fondul unei economii în continuă dezvoltare, nu este de mirare că peste 22.000 de femei fac parte din lumea clujeană a afacerilor, conform unui raport întocmit recent de KeysFin, companie care pune la dispoziție informații despre firmele din România sau din afara țării. Acestea și-au adus contribuția la atingerea unui număr record de antreprenori în România, care ar putea continua să crească în viitor. Probabil că mulți s-au întrebat cum se desfășoară viața de business woman și cum reușesc doamnele să găsească un echilibru între carieră și treburile casnice, care solicită timp și energie.   

3 activități casnice pe care nu le face niciodată o femeie antreprenor

  • Curățenia temeinică

De aceasta se ocupă, fără îndoială, o altă persoană. Nu trebuie, în niciun caz, să se înțeleagă că o femeie care-și dedică timpul carierei nu acordă importanță spațiului în care petrece puținul timp pe care îl are la dispoziție. Dar nu se va implica în nicio activitate care necesită răbdare, energie și forță fizică: spălatul geamurilor sau al perdelelor și lustruirea parchetului nu intră pe lista lucrurilor pe care le are de făcut. Este, mai degrabă, o problemă de priorități: când îți rămân puține ore pe zi pe care ți le poți dedica, acestea trebuie valorificate.

  • Spălatul manual al vaselor

A spăla câteva pahare sau tacâmuri nu reprezintă pentru nimeni o problemă. Mediul business, însă, te împinge să fii în pas cu vremea și să depășești vechile modele de gândire. Femeile moderne se folosesc de comoditatea unei mașini de spălat vase după o cină cu prietenii sau după prânzul de duminică cu rudele. Era tehnologiei a scos la iveală numeroase metode prin care se poate economisi timp prețios și care simplifică viața. 

  • Cusutul

Cu toate că bunicile ar putea să se revolte dacă ar afla, acest obicei extrem de răspândit în trecut începe să se piardă. Aici nu mai este o problemă legată de lipsa de timp: a coase un nasture, în fond, necesită câteva minute. În ciuda acestui fapt, dezvoltarea economică a făcut astfel încât să nu se mai acorde atâta atenție unui singur obiect de îmbrăcăminte, care era conservat cu grijă timp de ani de zile în timpul generațiilor trecute. Astăzi, mai ales doamnele care lucrează, au o garderobă impresionantă. Lucrurile sunt în continuă schimbare, iar femeile de carieră fac parte din epoca modernă. 

Fără îndoială, viitorul este reprezentat de tehnologie, care va veni din ce în ce mai des în sprijinul celor care dispun de prea puțin timp pentru a-l dedica unor activități casnice epuizante. Femeie preocupate de partea profesională corespund, în continuare, imaginii clasice care este asociată reprezentantelor sexului feminin: iubesc ordinea, curățenia, latura estetică și acordă atenție detaliilor. Singura diferență este că acestea au făcut alegeri și și-au stabilit prioritățile. 

Sursa foto: storyblocks.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.